Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αυστραλία: Επιφυλάξεις για το "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας"

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης που δίνουν μεγάλη δημοσιότητα στα νέα οικονομικά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, τα οποία χαρακτηρίζουν "ιδιαίτερα σκληρά", εστιάζουν και στο ενδεχόμενο "η Ελλάδα να στραφεί και στους Έλληνες του εξωτερικού", για να μειώσει τα ελλείμματά της.

Συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στην πρόταση του Προέδρου της Βουλής, κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, για τη δημιουργία "Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας", ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσους πολίτες της χώρας και Έλληνες της διασποράς επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, μιλώντας στο κρατικό δίκτυο του «ABC», είδε θετικά την πρόταση και σημείωσε πως "ειδικά η Ελληνική Κοινότητα δεν μπορεί να ξεχάσει πως σώθηκε, επειδή ενισχύθηκε οικονομικά από την Ελλάδα για να μη διαλυθεί".

Ο κ. Παπαστεργιάδης είπε ακόμα πως η Ελλάδα, παρά τα όποια οικονομικά της προβλήματα, ενίσχυε με διάφορους τρόπους τους Έλληνες απόδημους της Αυστραλίας, ιδιαίτερα στην Παιδεία και τον Πολιτισμό.

Πάντως, ακροατές του δικτύου, ανάμεσά τους και Ελληνοαυστραλοί, που εξέφρασαν τηλεφωνικά τις απόψεις τους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικοί, με βασικό επιχείρημα πως "στην Ελλάδα υπάρχει διαφθορά".

Άλλοι πάλι έλεγαν πως επισκέφτηκαν την Ελλάδα και "ήταν εμφανές πως πολλοί Έλληνες ζούσαν πλουσιοπάροχα πέραν των δυνάμεων τους".

Η εφημερίδα «Sydney Morning Herald» αποτάθηκε στους έξι πλουσιότερους και πολυεκατομμυριούχους Έλληνες της Αυστραλίας, για να τους ρωτήσει αν θα συνδράμουν στο "Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας".

Οι πέντε δεν απάντησαν. Μόνο ένας απάντησε, ο Πίτερ Καζάκος και αυτός αρνητικά:

"Δίνω πολλά χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά εκεί είναι σαν να τα ρίχνω σε μια μαύρη τρύπα", είπε και συνέχισε:

"Αγαπώ την Ελλάδα, αλλά αυτό που διαπιστώνω εγώ είναι πως οι πολιτικοί της ενδιαφέρονται για τη δική τους ατζέντα, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θέλουν να δουλέψουν σκληρά, δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταναλώνουν περισσότερα από όσα παράγουν και ενώ κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρους όλοι απαιτούν από το κράτος. Αν με έπειθαν ότι άλλαζαν, θα βοηθούσα".

Επιφυλακτικά είναι και τα σχόλια του ομογενειακού Τύπου για την πρόταση του κ. Πετσάλνικου, όπου σημειώνεται πως οι απόδημοι έχουν δείξει άπειρες φορές την αγάπη τους για την Ελλάδα, αλλά ο έρανος "δεν είναι αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας".

"Αν καταργηθεί το τέρας της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς, οι απόδημοι θα μπορούσαν να κάνουν σημαντικές επενδύσεις στην Ελλάδα, αλλά μέσα σε συνθήκες διαφάνειας", τονίζεται σε ένα άρθρο.

Άλλοι ομογενείς δηλώνουν σύμφωνοι και είναι έτοιμοι να συνδράμουν.
http://stock.ana-mpa.gr/fthema.php?id=25170
Σημ.axinosp:Οταν μια χώρα δεν μπορεί να πείσει τους δικούς της ανθρώπους, τους Ελληνες του εξωτερικού, για τις δυσκολίες που περνάς με τα οικονομικά σου, τότε πως θα πείσεις τους υπόλοιπους ξένους για να σε βοηθήσουν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: