Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΜΕ ΚΑΤΑ ΜΕΤΩΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ

Κομφούζιο και χάος είναι οι δύο λέξεις που χαρακτήρισαν τη διήμερη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού, η οποία τελικώς δεν κατάφερε να συγκεράσει τα τρία διαφορετικά κείμενα θέσεων που κατατέθηκαν εν όψει του συνεδρίου.
Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης μάλιστα επικράτησε ένταση μεταξύ των στελεχών του χωρισμένου πλέον στα δύο Αριστερού Ρεύματος κυρίως για διαδικαστικά θέματα που αφορούσαν τον τρόπο διενέργειας των ψηφοφοριών. Η διήμερη συνεδρίαση κατέδειξε για μία ακόμη φορά την απόσταση που υπάρχει ανάμεσα σε κορυφαία και δη ιστορικά στελέχη του Ρεύματος που όπως σχολίαζαν παράγοντες της Κουμουνδούρου λειτουργούν ήδη με διαφορετικούς μηχανισμούς στο εσωτερικό του κόμματος και εξ αυτού του λόγου ουδείς μπορεί να αποκλείσει τη διάσπαση της εν λόγω τάσης μέχρι το έκτακτο συνέδριο.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από τη λήξη των εργασιών αντιλαμβανόμενος το βαρύ κλίμα κάλεσε τους συντρόφους του να κάνουν τη θετική έκπληξη καθώς «εμείς ως ηγεσία επιτείνουμε τις διαλυτικές τάσεις είτε με την κατάθεση 4-5 διαφορετικών αντιπαραθετικών κειμένων είτε με διαρκείς αναβολές μιας διαδικασίας που ήδη έχει αποφασιστεί». Ταυτόχρονα επανέλαβε ότι δεν πιστεύει στην ανάγκη δημιουργίας νέων τάσεων, αλλά στην ανάγκη «να φτιάξουμε νέο κόμμα με δομές, διαδικασίες, με θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας». Έκανε μάλιστα και άνοιγμα προς την πλευρά Λαφαζάνη που ουσιαστικά ζητά την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση λέγοντας ότι αποδέχεται την αντίληψη περί διαμόρφωσης ενός συναισθήματος συλλογικής ενοχής για λαθεμένες επιλογές που έχουν γίνει στο κόμμα πριν από δύο δεκαετίες, το 1992 στο Μάαστριχτ και το 1996 στο Άμστερνταμ.

Πριν από τις ψηφοφορίες, ομάδα των συνδικαλιστών του ΣΥΝ είχε καταθέσει πρόταση ούτως ώστε η Κεντρική Επιτροπή να μην καταλήξει σε κάποια απόφαση, απλώς να μεταθέσει τις εργασίες της για το επόμενο 15ήμερο προκειμένου στο μεσοδιάστημα να γίνουν προσπάθειες σύνθεσης ουσιαστικά των δύο κειμένων των στελεχών του Ρεύματος. Τη συγκεκριμένη πρόταση υποστήριζε η ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Ωστόσο, η ηγεσία του ΣΥΝ διά του Αλέξη Τσίπρα ζήτησε να ψηφίσει το όργανο επί του κειμένου θέσεων και ακολούθως να συγκροτηθεί επιτροπή η οποία να αναζητήσει ενδεχόμενες συνθέσεις σε σημεία των διαφορετικών κειμένων.
Η πρόταση Τσίπρα έπειτα από πολλές ενστάσεις επικράτησε στην ψηφοφορία, στην οποία τελικώς μπήκαν σε αντιπαράθεση μόνο τα κείμενα των Δραγασάκη- Μπαλτά (πλειοψηφία) και Χατζησωκράτη- Κάρη (Ανανεωτική Πτέρυγα) με την ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη (Λαφαζάνης, Καλύβης, Στρατούλης, Τόλιος, Λεουτσάκος) να ψηφίζει λευκό. Εγκρίθηκε με σχετική πλειοψηφία το κείμενο της ηγετικής ομάδας, ωστόσο δεν έγινε καταμέτρηση για να διαπιστωθεί εάν το κείμενο- κορμός συγκέντρωνε το 50% των ψήφων του οργάνου.
Ακολούθως η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής (Βούτσης, Μπαλάφας, Λαφαζάνης). Αρχικώς είχε προταθεί από τον Δημήτρη Βίτσα ο Αλέκος Καλύβης, ωστόσο κάποια μέλη του οργάνου αντέδρασαν και ζήτησαν να συμμετέχει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην επιτροπή που θα διερευνήσει τη δυνατότητα σύνθεσης- ενσωμάτωσης μέρους των διαφορετικών κειμένων στον βασικό κορμό που υπερψηφίστηκε. Η Ανανεωτική Πτέρυγα δεν θα συμμετέχει στην επιτροπή μετά την άρνηση του προτεινόμενου Δημήτρη Χατζησωκράτη, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη τάση θεωρεί ότι δεν υπάρχει σημείο συνεννόησης με τις άλλες δύο πλευρές.

Παράγοντες της Κουμουνδούρου σχολίαζαν χθες ότι το κόμμα βρίσκεται σε τροχιά διάλυσης «αφού δεν υπάρχουν πλέον ψήγματα ενότητας». Έλεγαν δηκτικά ότι το Ρεύμα είναι χωρισμένο στα δύο, ότι για πρώτη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ελέγχει την πλειοψηφία και την ίδια ώρα ο Αλέξης Τσίπρας επί της ουσίας δεν είναι ο πρόεδρος του 70%, ποσοστό με το οποίο εξελέγη. Επίσης, σχολίαζαν πως το Κοκκινοπράσινο Δίκτυο του ΣΥΝ λειτουργεί περισσότερο ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η Αριστερή Ανασύνθεση υποστηρίζει ανοιχτά τον Αλέκο Αλαβάνο και η Ανανεωτική Πτέρυγα κατέθεσε δικό της κείμενο ζητώντας έξοδοαπεμπλοκή από τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΣΚΛΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΟΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,....ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ-ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΠΛΕΟΝ- ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΥΡΕΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ.
ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ;;;
http://prezatv.blogspot.com/2010/03/blog-post_5273.html
Σημ.axinosp:Άντε παιδιά σπίτι σας ο ένας στο πΑΣΟΚ, ο άλλος στο ΚΚΕ και αυτοί που θα μείνουν να ξέρουμε με ποιούς έχουμε να κάνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: