Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Λύσεις τύπου Τσαουσέσκο μας προτείνει το ΔΝΤ και η Γερμανία


Σήμερα κυκλοφόρησαν φήμες για την προσφυγή της Ελλάδος στο ΔΝΤ τον Απρίλιο. Κάτι το οποίο άλλωστε είχε αφήσει ανοιχτό η κυβέρνηση πριν λίγες μέρες. Αν η Ελλάδα προσφύγει στο ΔΝΤ δεν θα είναι επειδή ψάχνει οικονομική βοήθεια, θα είναι επειδή η Ελλάδα ψάχνει πολιτικό άλλοθι για να δικαιολογήσει τα νέα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα που έρχονται. Το πιο πιθανό είναι η κυβέρνηση να μιλάει για το ΔΝΤ για διαπραγματευτικούς λόγους με την ΕΕ.

Οι οικονομικές προοπτικές μας δεν είναι καλές γιατί η δημοσιονομική κρίση έχει ήδη μετατραπεί μέσω της ύφεσης σε αναπτυξιακή κρίση και ανώμαλη προσγείωση.

Συνεπώς η κάθετη μείωση του βιοτικού επιπέδου μας θα οδηγήσει την εσωτερική αγορά που στηριζόταν στην κατανάλωσή μας με δανεικά σε μεγάλο κραχ. Αυτή η πτώση θα οδηγήσει σε πτώση τα δημόσια έσοδα και έτσι ό,τι μέτρα πήραμε για να βοηθήσουμε την δημοσιονομική μας κατάσταση θα απαιτήσουν επιπλέον περιοριστικά μέτρα για να αντισταθμίσουν τη μείωση των εσόδων και του ΑΕΠ. Τα νούμερα της μείωσης της ανάπτυξης και του βιοτικού επιπέδου μπορεί να γίνουν αστρονομικά μεγάλα ενώ το χρέος να συνεχίσει να αυξάνεται ακόμη πιο γρήγορα!
greekrider

Αυτό το βάρος του αδιεξόδου δεν μπορεί να το αντέξει η κυβέρνηση η οποία βλέποντας τα σύννεφα (τα σύννεφα έρχονται πλέον από την πραγματική οικονομία και όχι τις αγορές) ψάχνει σανίδα σωτηρίας και άλλοθι πολιτικής αφού τα τελευταία σκληρά μέτρα δεν έπιασαν τόπο. Ίσα, ίσα το αντίθετο.

Η κατάσταση εξελίσσεται πολύ σοβαρότερη από ότι ξεκίνησε. Μέσα σε αυτό το έλλειμμα πολιτικής και την αδυναμία εύρεσης οικονομικών λύσεων (ούτε με λιτότητα δεν σωνόμαστε πλέον), η κυβέρνηση φέρεται να προσεγγίζει περισσότερο το ΔΝΤ ενώ η Γερμανία μας απειλεί έμμεσα με έξοδο από την ΟΝΕ.

Η αρνητική πραγματικότητα υπερβαίνει ακόμη και τις αρνητικές και πλήρως απαισιόδοξες προβλέψεις που έκανα μέχρι και πριν 1 μήνα!

Λύσεις σαν αυτές που ελπίζει ο κόσμος δεν υπάρχουν ούτε στο πλαίσιο της ΕΕ, ούτε του ΔΝΤ, ούτε της παγκόσμιας οικονομίας. Οπότε καταλήγουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε: η μόνη λύση που μένει -στα πλαίσια αυτής της οικονομίας - είναι αυτή είτε της κατάρρευσης-στάσης πληρωμών, είτε της πτώσης του βιοτικού επιπέδου πολλών κατηγοριών εργαζομένων άνω του 50%.

Εφόσον περάσαμε το "The Point of no return" το μόνο που μένει είναι είτε η οικονομική διαχείριση της χρεοκοπία της χώρας, είτε η πολιτική διαχείριση της χρεοκοπία των πολιτών. Διαχείριση στην οποία εξωτερικοί παράγοντες ζητούνται να βοηθήσουν με την παρουσία τους για να δώσουν άλλοθι και εσωτερικές δικαιολογίες (εσωτερική κατανάλωση που λένε). Τα πρόσφατα σκληρά οικονομικά μέτρα ήταν μόνο για breakfast...

Συνεπώς η καταφυγή στο ΔΝΤ το μόνο που θα χρησιμεύσει θα είναι ότι θα ισούται με μια άτυπη δήλωση σαν του Χ. Τρικούπη του τύπου:"Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν" η οποία θα δώσει πολιτικό άλλοθι στην κυβέρνηση για πιο σκληρά μέτρα μεταφέροντας έμπρακτα το μήνυμα της χρεοκοπίας .

Μέχρι και η κομμουνιστική Ρουμανία ζορίστηκε την δεκαετία του 1980 να ξεφύγει από το δημόσιο χρέος της λόγω των πιέσεων που της ασκούσε η τότε ΕΣΣΔ για αποδέσμευση από το χρέος της που είχε συνάψει και με δυτικές τράπεζες (αν δεν κάνω λάθος). Θυμίζω εδώ ότι ο Ταουσέσκο θέλησε να ξεπληρώσει το δημόσιο χρέος της Ρουμανίας σε ένα μόλις χρόνο. Αυτό είχε ως συνέπεια να μην έχουν να φάνε οι πολίτες και να πεθαίνουν από την πείνα και το κρύο μέσα στην Ευρώπη της δεκαετίας του 1980! Τελικά τον εκτέλεσαν μετά από 2 χρόνια.....

Αυτές είναι οι συνέπειες της απότομης προσαρμογής.

http://opeiratis.blogspot.com/2010/03/blog-post_7169.html
Σημ.axinosp:Ομως όταν εκτελέστηκε ο Τσαουσέσκου η Ρουμανία είχε μηδενικό εξωτερικό χρέος !! Λίγους μήνες αργότερα οι νέοι Πολιτικοί άρχισαν στο όνομα της Δημοκρατίας άρχισαν  ,να κλέβουν , να δανείζονται, να πουλούν κρατική περιουσία και να αποκτούν τον θαυμασμό του ΔΝΤ.

1 σχόλιο:

Lost In Translation είπε...

Ο Τσαουσέσκου δεν θα είχε τέτοιο άθλιο τέλος, εάν δεν είχε λίγο νωρίτερα ανακοινώσει την εξόφληση του χρέους της Ρουμανίας προς το ΔΝΤ και, επομένως, την έξοδο της χώρας από τη λιτότητα. Σε ενάμισυ χρόνο από την άνοδο του διαδόχου του (Ιλιέσκου) η Ρουμανία κατάφερε να χρωστά περισσότερα από ό,τι είχε ξεχρεώσει ο Τσαουσέσκου. Αυτό και μόνο δείχνει ότι το ΔΝΤ δεν ανέχεται να του βγάζουν τη γλώσσα με αυτόν τον τρόπο. Τα γεγονότα που μόλις περιέγραψα, τα διάβασα κάποτε και τα συζήτησα αργότερα με Ρουμάνους, αν όμως κάποιος γνωρίζει κάτι διαφορετικό (και δεν εννοώ αυτά που μας λένε οι εφημερίδες), παρακαλώ να με διορθώσει. Μπορεί η πορεία του Τσαουσέσκου να στιγματίστηκε από την αναπόφευκτη, ίσως, διαφθορά μελών της οικογενείας του, όμως η πορεία της χώρας του από τότε μέχρι σήμερα μάλλον αποδεικνύει ότι κάτι πρέπει να έκανε σωστά και γι' αυτό του την είχαν στημένη στη γωνία...