Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Για να ξέρουμε...

... ποιοι είναι πραγματικά αυτοί που κάθε τόσο μας κουνάνε το δάχτυλο μπροστά από τη μύτη.

Άκερμαν...
... Γιόζεφ Άκερμαν. Ένα όνομα που αντηχεί επιβλητικό. Και γερμανικό. Αν και ο ίδιος είναι Ελβετός. Ένα όνομα που μοιάζει ταιριαστό για τραπεζίτη. Αν και ο κάτοχός του έχει διατελέσει συνταγματάρχης. Με στρατιωτική σκληρότητα απέλυσε 15.000 υπαλλήλους της Ντόιτσε Μπανκ, όταν ανέλαβε το τιμόνι της γερμανικής τράπεζας που, μαζί με την Goldman Sachs και την JΡ Μorgan, κερδοσκοπούν σήμερα στο 75% των ασφαλίστρων κινδύνου του ελληνικού χρέους. Γιόζεφ Άκερμαν. Μέλος των διοικητικών συμβουλίων της Shell, της Βayer, της Lufthansa, της Linde, της Siemens και της Μannesman. Γιόζεφ Άκερμαν. Ο αδιάφθορος. Όμως, το δεξί χέρι της Άνγκελας Μέρκελ δεν έδειχνε πάντοτε έτσι. Τουλάχιστον όχι έως ότου απαλλαγεί από τις κατηγορίες της διαφθοράς, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει τη Γερμανία από το 2004 έως το 2006. Αυτός και οι συνεργάτες του στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Μannesman, μεταξύ των οποίων και ο εργατοπατέρας του συνδικάτου ΙG Μetall Κλάους Τσβίκελ, είχαν κατηγορηθεί ότι τσέπωσαν περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, όταν πούλησαν με σκοτεινές διαδικασίες την εταιρεία τους στη Vodafone. Στην τελευταία τους δίκη, το δικαστήριο τους απάλλαξε και αφέθηκαν ελεύθεροι με την καταβολή συνολικά 5,8 εκατομμυρίων ευρώ (3,2 εκατομμύρια το μερίδιο του Άκερμαν, που αντιστοιχούσε σε δύο του μηνιάτικα). Η λήξη της δίκης άφησε πάντως αναπάντητο το ερώτημα αν οι κατηγορούμενοι είχαν διαπράξει το αδίκημα της διαφθοράς ή άλλα αδικήματα.

Η απότομη...
... διακοπή της δίκης δεν είναι ανεξήγητη, έγραφε τότε ο Λούντβιγκ Ντιχάμερ στο «Γουέρλντ Σόσιαλιστ»: «Η υπόθεση αφορούσε τη φήμη της Ντόιτσε Μπανκ, όπου ο Άκερμαν ήταν διευθύνων σύμβουλος. Μια καταδικαστική απόφαση θα είχε σοβαρές συνέπειες. Πολλοί πιστεύουν ότι μετά την απαλλαγή του, η θέση του Άκερμαν στην τράπεζα ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο». Η δίκη πάντως αποκάλυψε στο ευρύ κοινό την έκταση των κοινωνικών και νομικών ανισοτήτων στη Γερμανία. Σε σημείο που η εφημερίδα «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» να αναρωτιέται: «Τι είναι επιτέλους και τι δεν είναι επιτρεπτό για τα ανώτατα στρώματα της οικονομίας;». Τα σκάνδαλα που ακολούθησαν με τις υποθέσεις διαφθοράς και τις δωροδοκίες τρίτων χωρών από τη Siemens, τη Volkswagen και άλλες μεγάλες γερμανικές πολυεθνικές επιχειρήσεις έδωσαν από μόνα τους την απάντηση σε αυτό το ερώτημα.

Όποιος θέλει...
... να μάθει όλη την αλήθεια για τη διαφθορά, τον πίνακα με τις πιο διεφθαρμένες χώρες του κόσμου θα πρέπει να μάθει να τον διαβάζει αλλιώς. Ανάποδα. Στην κορυφή του πίνακα δημοσιεύονται κάθε χρόνο οι πιο αδιάφθορες χώρες (οι περισσότερες μεγάλες βιομηχανικές χώρες της Δύσης) και στον πάτο του οι πιο διεφθαρμένες (οι περισσότερες μικρές τριτοκοσμικές χώρες, πρώην αποικίες). Άραγε θα υπήρχαν οι δεύτερες, αν δεν υπήρχαν οι πρώτες; Θα υπήρχαν οι δωροδοκούμενοι, αν δεν υπήρχαν οι δωροδοκούντες;
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4566103

Δεν υπάρχουν σχόλια: