Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Γαλλία: Ενωμένη η αριστερά στο β΄ γύρο

Τα κόμματα της γαλλικής αριστεράς ανακοίνωσαν σήμερα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες της Γαλλίας εν όψει του δεύτερου γύρου των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία, επιδιώκοντας να επικυρώσουν και να διευρύνουν τις απώλειες της γαλλικής δεξιάς κατά τον πρώτο γύρο.

Σήμερα το πρωί, οι τρεις συνιστώσες της αριστεράς, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, οι Οικολόγοι και η ριζοσπαστική αριστερά, έφθασαν σε συμφωνία για να καταρτίσουν κοινές λίστες στις 19 από τις 22 μητροπολιτικές περιφέρειες. Οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθούν το απόγευμα.

Κατά τον πρώτο γύρο, το Σοσιαλιστικό Κόμμα εξασφάλισε σε εθνικό επίπεδο το 29% των ψήφων, οι Οικολόγοι το 12% και το Μέτωπο της Αριστεράς το 6%.

Στη δεξιά, η προεδρική πλειοψηφία δεν εξασφάλισε παρά το 26% των ψήφων.

Για να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο, μια εκλογική λίστα σε μία περιφέρεια πρέπει να έχει λάβει τουλάχιστον το 10% των ψήφων κατά τον πρώτο γύρο, ενώ εκείνες που εξασφάλισαν τουλάχιστον το 5% των ψήφων πρέπει να ενωθούν με λίστα που συμμετέχει στον δεύτερο γύρο.

Οι οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι έφθασαν σε συμφωνία με τους σοσιαλιστές "σε όλες της περιφέρειες εκτός της Βρετάνης". Η ριζοσπαστική αριστερά επιδιώκει να συμμετάσχει στον δεύτερο γύρο στη Λιμουζέν και στο Νορ-Πα-ντε-Καλέ.

Η γαλλική δεξιά δεν θα επωφεληθεί από τη διάσπαση των δυνάμεων της αριστεράς στις τρεις αυτές περιοχές, όπου το Σοσιαλιστικό Κόμμα έχει ισχυρό προβάδισμα.

Η περί την Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP) δεξιά θα αντιμετωπίσει το Εθνικό Μέτωπο του Ζαν Μαρί Λε Πεν σε δέκα περιφέρειες όπου το κόμμα της άκρας δεξιάς έχει ξεπεράσει το όριο του 10%.

Στην πράξη, η δεξιά δεν έχει πιθανότητες νίκης σε καμία γαλλική περιφέρεια πέραν της Αλσατίας, όπου βρίσκεται στήθος με στήθος με την αριστερά έπειτα από τον πρώτο γύρο και σε δύο περιφέρειες των υπερπόντιων εδαφών, τη Γουιάνα και τη Ρεϊνιόν.
http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showplain?maindoc=8525922&service=141
Σημ.axinosp:Εδώ μία φορά η Αριστερά ενώθηκε το 1989 και το ΚΚΕ ακόμα βλαστημάει που έχασε τα μισά του μέλη με τον ΣΥΝ και την μισή του περιουσία, μιας και τα μισά του στελέχη για λόγους φοροδιαφυγής είχαν χρεωμένα ο καθένας από δύο τρείς επιχειρήσεις . Από τότε το ΚΚΕ ακούει για συνεργασία, για ενότητα και συνεργασία π.χ. από τον Τσίπρα  και τρέχει ακόμα !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: