Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 από τη Neoset


Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των εμπορικών επιχειρήσεων που προσφεύγουν στις διατάξεις του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα. Μετά τον όμιλο SATO, χθες έγινε γνωστό ότι και η Neoset έκανε αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του πτωχευτικού κώδικα, προκειμένου να εξασφαλίσει προστασία έναντι των πιστωτών της. 

Εντούτοις, πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της εταιρείας ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε και διαψεύδει τη σχετική πληροφορία. Τα προβλήματα πάντως της εταιρείας είναι γνωστά στην αγορά τους τελευταίους μήνες, παρά τις προσπάθειες για την αναδιάρθρωση του δικτύου και την αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας. Το δίκτυό της μετράει σήμερα 6 εταιρικά καταστήματα και 54 συνεργασίες franchise, ενώ σημαντικό είναι το άνοιγμα της εταιρείας προς Ελληνες προμηθευτές. Καταστήματα της αλυσίδας λειτουργούν επίσης σε Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρο, Αιθιοπία και Εκουαδόρ, ενώ στον έλεγχό της βρίσκονται και οι αλυσίδες Νεο κατοικείν και Skouropoulos. Τα προβλήματα για την αλυσίδα διαφαίνονταν ήδη από το 2010, όταν οι πωλήσεις της υποχώρησαν σε 49,8 εκατ. ευρώ, από 58,1 εκατ. το 2009 και εντάθηκαν το επόμενο έτος. Το 2011 ο κύκλος εργασιών της Neoset υποχώρησε σε 41,9 εκατ. ευρώ, έναντι 48,1 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι ζημίες της ανήλθαν σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι 4,23 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Στο ίδιο διάστημα, τα ίδια κεφάλαια αντιστοιχούσαν σε 25,5 εκατ. ευρώ, έναντι 33,4 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010. Περαιτέρω, το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας ανερχόταν στο τέλος του 2011 σε 58,1 εκατ. ευρώ, έναντι 46,2 εκατ. ευρώ έναν χρόνο πριν, ενώ στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις ύψους 17 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται ομολογιακό δάνειο 16,38 εκατ. ευρώ.
Παρά την επιδείνωση των μεγεθών της το 2011 και εν μέσω κρίσης, η αλυσίδα επένδυσε 2,5 εκατ. ευρώ για το άνοιγμα μόλις δύο καταστημάτων «νέας φιλοσοφίας», σε Αλιμο και Μαρούσι, προσβλέποντας σε αύξηση του μεριδίου αγοράς της, προβάλλοντας την ελληνική της ταυτότητα μέσω διαφημιστικής εκστρατείας και μειώνοντας τις τιμές της κατά 20%. Ωστόσο, η κρίση στην αγορά -και ιδιαίτερα στον κλάδο του επίπλου- είναι τέτοια που κάθε σχεδιασμός ανατρέπεται και ακόμη και αλυσίδες όπως η σουηδική ΙΚΕΑ υφίστανται πιέσεις στα μεγέθη τους. Η εταιρεία διαθέτει επίσης ένα εργοστάσιο στο Βασιλικό της Χαλκίδας ενώ τα τελευταία χρόνια έκανε και εισαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: