Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

Ο φαύλος κύκλος της ...ελληνικής χρεοκοπίας


Προχθές έγινε μία δημοπρασία εντόκων γραμματίων του δημοσίου, έτσι ώστε να καλυφθεί η πληρωμή ληξιπρόθεσμων ομολόγων – με επιτυχή έκβαση, όπως ανακοινώθηκε.Οφείλει όμως να γνωρίζει κανείς ότι, στις δημοπρασίες αυτές δεν συμμετέχουν άλλοι θεσμικοί επενδυτές, αλλά μόνο οι (χρεοκοπημένες πλέον) ελληνικές τράπεζες – ενώ ουσιαστικά χρηματοδοτήθηκε η εξόφληση του ομολόγου της ΕΚΤ, ύψους 3,4 δις €.

Στα πλαίσια αυτά, είναι απολύτως σωστές οι αναφορές,με βάση τις οποίες η ζημία για την Ελλάδα ήταν διπλή:

(α) Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δανειστεί βραχυπρόθεσμα, για να αποπληρώσει έναν μακροπρόθεσμο τίτλο – τεράστιο λάθος από οικονομικής πλευράς, το οποίο παράλληλα τεκμηριώνει το ότι, η χώρα μας διανύει δυστυχώς τα τελευταία στάδια της χρεοκοπίας (αυτού του είδους ο δανεισμός ξεκινάει με διετή ομόλογα, μετά με ετήσια, εξαμηνιαία, τριμηνιαία, μηνιαία και……..τέλος).


(β) Ο δανεισμός από τις ελληνικές τράπεζες μείωσε την περιορισμένη ρευστότητα τους, αφαιρώντας ακόμη περισσότερα χρήματα από την πραγματική οικονομία - απλά και μόνο για να μεταφερθούν κεφάλαια ύψους 3,4 δις € στην ΕΚΤ.

Το ομόλογο τώρα που είχε στην ιδιοκτησία της η ΕΚΤ, εξοφλήθηκε στο 100% της ονομαστικής του αξίας, παρά το ότι είχε πιθανότατα αγοραστεί από τη δευτερογενή αγορά, στο 70% ή και λιγότερο της τιμής του – οπότε η ΕΚΤ κερδοσκόπησε εις βάρος μας, αποκομίζοντας τουλάχιστον 1 δις € κέρδος.

Το κέρδος αυτό βέβαια δεν παρακρατείται από την ΕΚΤ, αλλά μεταβιβάζεται στους μετόχους της – στις κεντρικές τράπεζες δηλαδή των χωρών της Ευρωζώνης. Οι «εταίροι» μας θα μπορούσαν φυσικά να μας το επιστρέψουν – γεγονός που έχει δηλώσει πολύ σωστά ο πρόεδρος της ΕΚΤ, χωρίς όμως να συμφωνήσει η Γερμανία.

Περαιτέρω, επίσης στο 100% εξοφλούνται εκείνα τα ομόλογα αγγλικού δικαίου (περί τα 10 δις €), τα οποία είχαν στην κατοχή τους ή αγόρασαν μετά το PSI τα κερδοσκοπικά κεφάλαια (hedge fund) – ένα μεγάλο μέρος στο 20% της ονομαστικής τους αξίας ή ακόμη λιγότερο (στα 100 € κερδίζουν τα 80 € ή ακόμη περισσότερα).

Την ίδια στιγμή δυστυχώς διαγράφηκε πάνω από το 50% των ομολόγων που κατείχαν οι Ελληνικές τράπεζες, τα ασφαλιστικά μας ταμεία, οι οργανισμοί και εκείνοι οι ιδιώτες, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν ανόητα την πατρίδα τους και αγόρασαν τα ομόλογα του δημοσίου της.

Σε τελική ανάλυση λοιπόν, αυτοί που συνεχίζουν να εισπράττουν το 100% της αξίας των ομολόγων, είναι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια και η ΕΚΤ – η οποία μεταφέρει ουσιαστικά μέρος της αυξημένης φορολόγησης και των μειωμένων μισθών/συντάξεων από την εξαντλητική λιτότητα των Ελλήνων, στα ταμεία των ευρωπαίων «εταίρων» της χώρας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: