Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση της Αντιφασιστικής Επιτροπής Μεταξουργείου- Κεραμεικού- Ακαδημίας Πλάτωνα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Επίθεση της Χρυσής Αυγής σε μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής  Μεταξουργείου- Κεραμεικού- Ακαδημίας Πλάτων

Το Σάββατο 3/11 το απόγευμα, μέλη της Αντιφασιστικής Επιτροπής που δραστηριοποιείται στις περιοχές Μεταξουργείο- Κεραμεικό- Ακαδημία Πλάτωνος, συγκεντρώθηκαν έξω από το μετρό Κεραμεικό για να μοιράσουν υλικό  σχετικά με τα όσα έγιναν στο Χυτήριο και την επίθεση φασιστών σε 2 ομοφυλόφιλους  που έγινε την περασμένη βδομάδα στο ίδιο σημείο.

Καθώς μοιράζανε το έντυπο υλικό σε περαστικούς και στα γύρω μαγαζιά της περιοχής, μία ομάδα Χρυσαυγιτών από καφενείο στην οδό Δεκελέων επιτέθηκε σε μέλη της Επιτροπής. Κάποιοι καλούν σε ενισχύσεις και εμφανίζονται μετά από λίγο ένα- δύο  μηχανάκια που κυνηγούν κάποια από τα μέλη της Επιτροπής. Τρεις από το καφενείο κτυπούσαν με μανία ένα μέλος της επιτροπής που...
είχε ήδη πέσει στο πεζοδρόμιο, ένας άλλος δέχτηκε μπουνιά στο πρόσωπο με κλειδιά, ένας τρίτος σύντροφος κυνηγήθηκε και απειλήθηκε με μαχαίρι από φασίστα που φώναζε «Θα σε σφάξουμε» και ένας τέταρτος επίσης κυνηγήθηκε από 3-4 φασίστες φωνάζοντας «Θα σου βγάλουμε τα έντερα έξω».

Μια ομάδα μελών της επιτροπής πήγε με τον ένα τραυματία πρώτα στο ΙΚΑ της Κάνιγγος και μετά στον Ευαγγελισμό όπου διαπιστώθηκε ότι του είχε βγει ο ώμος από τα κτυπήματα. Μια άλλη ομάδα κατευθύνθηκε στο Α.Τ. Πετραλώνων όπου κατήγγειλε τα γεγονότα και στη συνέχεια έγινε από την αστυνομία και  μία προσαγωγή ενός από την παρέα των Χρυσαυγιτών.

Για άλλη μια φορά είναι περισσότερο από εμφανές ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει κανένα περιθώριο ελεύθερης δράσης στους πολίτες και τις συλλογικότητες που παλεύουν με ειρηνικό και δημοκρατικό τρόπο ενάντια στις φασιστικές  ιδέες και τις δολοφονικές δράσεις της. Οι θρασύδειλοι φασίστες για ένα πράγμα μπορούν να είναι σίγουροι: ότι όλα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα! Και η απάντηση θα είναι πολιτική και κινηματική.

Τα κινήματα των πολιτών στις γειτονιές, τα μαζικά κινήματα των εργαζομένων και της νεολαίας, οι προοδευτικές πολιτικές οργανώσεις και οι απανταχού αντιφασιστικές επιτροπές, δεν θα αφήσουμε τις γειτονιές μας να γίνουν εστίες επιθέσεων, δολοφονιών, ρατσισμού και γκέτο των φασιστών που παίζουν το παιχνίδι των αφεντικών. Αυτό ας αρχίσουν κάποιοι  να το βάζουν καλά στο μυαλό τους!

Οι γειτονιές ανήκουν στους κατοίκους και όχι στους τραμπούκους! Είμαστε περισσότεροι από αυτούς αρκεί να καταλάβουμε τη δύναμη της ένωσης! Ο κόσμος δεν είναι χαζός! Κανένας δεν θέλει τη βία στη γειτονιά του! Κανένας δεν θέλει το φασισμό!

Οι δράσεις της επιτροπής δεν σταματούν! Για αυτό σας καλούμε τηνΚυριακή 11/11 στις 19.00 στο υπόγειο του θεάτρου Άλεκτον, Σφακτηρίας 23, για προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση σχετικά με τα δίκτυα αλληλεγγύης.

  ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
                                       ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟΥ-ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΥ-ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: