Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα;

Υποθέτουμε ότι το Σάββατο ξημέρωνε με την ίδια απόφαση, το «κούρεμα» των καταθέσεων, να ισχύει και για την Ελλάδα.
Ο Σαμαράς θα δήλωνε ότι επρόκειτο για μία αναγκαία απόφαση, οδυνηρή μεν, αλλά εξασφαλίζει τη διάσωση των τραπεζών και τη χρηματοδότηση της πορείας προς την ανάπτυξη. «Είναι ένα μέτρο σκληρό και άδικο, αλλά λύνει μια για πάντα το πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος. Και οι επενδύσεις χρειάζονται τράπεζες που στέκονται στα πόδια τους. » Ο Στουρνάρας θα λέει ότι τον συνεχάρησαν. Περίπου το ίδιο θα πει και ο Βενιζέλος. «Αυτό το κόστος που υφίσταται τώρα ο Έλληνας καταθέτης, αυτή η ύστατη θυσία του ελληνικού λαού, θα αποτιμηθεί θετικά από στη νέα ιστορική αφήγηση που αρχίζει τώρα να ξετυλίγεται με ακροατήριο τις γενιές που έρχονται.» Η ΔΗΜΑΡ θα έπαιρνε αποστάσεις, πιθανότατα θα το απέρριπτε επειδή «αυτό το μέτρο αποτυπώνει μία οπτική που δεν συμβαδίζει με την προοδευτική προσέγγιση του κόμματος.»



Ο Τσίπρας θα έβγαζε λόγο επάνω σε ΑΤΜ. «Αυτή η ληστρική επίθεση εις βάρους του μόχθου μιας ζωής, των αποταμιεύσεων του ελληνικού λαού, δεν θα μείνει αναπάντητη από την κυβέρνηση της Αριστεράς.» Ο Αλαβάνος θα έλεγε ότι αν είχαμε γυρίσει στη δραχμή θα είχαμε και καταθέσεις και ανάπτυξη και επανάσταση. Ο Καμμένος θα έβαζε τον Χαϊκάλη να παίξει τη Μήδεια. Το ΚΚΕ θα καλούσε σε επίσημη έναρξη της επανάστασης, ενώ οι άλλοι θα απαιτούσαν να κουρευτούν μόνο οι καταθέσεις αλλοδαπών.
Στα σοβαρά τώρα. Αν αυτό που συνέβη στην Κύπρο «έσκαγε» εδώ, πιθανότατα θα είχαμε νεκρούς από το πρωί του Σαββάτου. Σπασμένες τράπεζες, οδομαχίες και πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος-ποιος θα άφηνε τα λεφτά του στην τράπεζα; Επίσης θα ήταν ανέφικτο να σταθεί η κυβέρνηση. Πιθανότατα ο πρωθυπουργός θα αδυνατούσε να επιστρέψει στη χώρα. Όχι πώς αποκλείονται αντίστοιχα έκτροπα στην Κύπρο. Απλώς εκεί είναι τα πράγματα πιο μαζεμένα και ελεγχόμενα. Και τα έκτροπα δεν έχουν να κάνουν μόνο με όσα συμβαίνουν στους δρόμους. Η απόφαση αυτή δεν αποκλείεται να δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια σε πολλούς περισσότερους από τους Κύπριους καταθέτες. Είναι πιθανό σήμερα αρκετοί Ισπανοί να κάνουν διάφορες σκέψεις.
Protagon

Δεν υπάρχουν σχόλια: