Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Bank Run (Τραπεζικός πανικός αναλήψεων ) σε Κύπρο και Ελλάδα !!


Αγώνας δρόμου για να σωθούν οι καταθέσεις στις κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα 
"Μέχρι τη Δευτέρα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η μεταβίβαση των δικτύων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικό φορέα, ώστε να μην ισχύσει και στις δικές τους καταθέσεις η εισφορά που αποφάσισε το Eurogroup.....
....Ειδικότερα, αυτό που επιδιώκεται είναι να περάσουν το ενεργητικό και οι υποχρεώσεις των υποκαταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε έναν ελληνικό οργανισμό. 
 Είτε πρόκειται για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ή για αγοραστή από τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα, και ειδικότερα την Εθνική Τράπεζα, την Τράπεζα Πειραιώς ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. 
 Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο αυτό είναι ο πραγματικός λόγος πίσω από τη χθεσινή παραίτηση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Paul Koster. "



άγνωστος "Χ" η ψυχολογία καταθετών 
«Αμφότεροι πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στον μεγάλο άγνωστο «Χ»: στην ψυχολογία καταθετών ειδικά την Τρίτη όταν θα εφαρμοσθεί η απόφαση, ευχόμενοι να πρυτανέψει η ψυχραιμία…
 Η λύση είναι ξεκάθαρη αλλά η Τρίτη παραμένει μία κρίσιμη ημέρα για την Κύπρο και σε έναν βαθμό και για την Ελλάδα», αναφέρει αρμόδιος παράγοντας. Εξηγεί ότι η πρώτη εικόνα θα φανεί από την αντίδραση στα ATM της Κύπρου μέσα στο Σαββατοκύριακο…"

Κύπρος: Καταθέτες έσπευσαν για απόσυρση χρημάτων, αλλά το σύστημα δεν λειτουργούσε 
"Δεκάδες καταθέτες έσπευσαν από νωρίς το πρωί στα Συνεργατικά Ιδρύματα, που λειτουργούν και το Σάββατο, για να αποσύρουν χρήματα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Eurogroup. Διαπίστωσαν, ωστόσο, ότι το σύστημα δεν λειτουργούσε. Ο γενικός διευθυντής της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Ερωτόκριτος Χλωρακιώτης, δήλωσε το ηλεκτρονικό σύστημα εξυπηρέτησης πελατών έχει «παγώσει». Ως εκ τούτου, είπε, έχουν κλείσει για σήμερα τα Συνεργατικά Ιδρύματα. Μιλώντας στο ΡΙΚ ο κ. Χλωρακιώτης σημείωσε ότι με ψυχραιμία οι φορείς του Συνεργατικού Κινήματος θα προσπαθήσουν να χειριστούν τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία Eurogrup - Κύπρου. Επρόσωπος της Λαϊκής Τράπεζας, εξάλλου, δήλωσε ότι το σύστημα με τις πιστωτικές κάρτες λειτουργεί κανονικά. "

T. Μητσόπουλος: Υπήρχε ο κίνδυνος του λουκέτου σε δύο τράπεζες 
"...Στο δίλημμα μεταξύ οριζόντιου κουρέματος καταθέσεων και άτακτου κλεισίματος δύο τραπεζών, με απώλεια όλων των καταθέσεων, βρέθηκε χθες τη νύχτα η κυβέρνηση, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Συγκοινωνιών, Τάσος Μητσόπουλος. 
«Μας είχε λεχθεί ότι η έκτακτη ρευστότητα στις τράπεζες θα τερματιστεί και ότι οι κυπριακές τράπεζες δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και θα έκλειναν» είπε ο υπουργός, ο οποίος ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης θα επιστρέψει σήμερα στην Κύπρος, θα συγκληθεί υπουργικό συμβούλιο και θα ενημερωθούν οι πολιτικοί αρχηγοί..."


Σημ.axinosp:Αν από σήμερα δεν αρχίζουν να ξεφορτώσουν με αεροπλάνα κοντέινερ με χαρτονομίσματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  σε Κύπρο και Ελλάδα , το Bank Run (Τραπεζικός πανικός αναλήψεων ) την Τρίτη θα είναι γεγονός και μετά τρεχάτε να γλυτώσετε !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: