Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

1995 Καναδάς...

... Στο κυβερνητικό κτίριο της Οτάβας, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πολ Μάρτιν κοιτάζει με απόγνωση ένα φύλλο χαρτί πάνω στο γραφείο του. Είναι μια ανακοίνωση για την πρόθεση της Μoody΄s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα του Καναδά. «Ποιοι είναι αυτοί που θα μας κρίνουν;», ξεσπάει οργισμένα στους συμβούλους του. Οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να εγκαταλείπουν μαζικά τα καναδικά ομόλογα και τα επιτόκια δανεισμού ανεβαίνουν στα ύψη. Πού θα βρει ο υπουργός τα 300 εκατ. δολάρια που χρειάζεται για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις; Όμως, η Μoody΄s είναι αμετάπειστη. Με μια απόφαση που η ορθότητά της αμφισβητείται μέχρι σήμερα, υποβαθμίζει τελικά τον Καναδά στη δεύτερη κατηγορία. Πενήντα χιλιάδες συνταξιούχοι θα μείνουν απλήρωτοι και 45.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο. Και ο Καναδάς θα κάνει επτά χρόνια για να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία.

2001 Γερμανία...
... Οι εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης είναι αμείλικτες με όσους δεν αποδέχονται «ευχαρίστως» τις υπηρεσίες τους. Το τίμημα της άρνησης είναι πανάκριβο. Ο γερμανικός ασφαλιστικός γίγαντας Ηannover το διαπίστωσε με τον χειρότερο τρόπο, όταν αρνήθηκε προσφορά της Μoody΄s να αξιολογήσει την πιστοληπτική του ικανότητα, σε μια περίοδο που αυτή η εταιρεία αξιολόγησης των επενδυτικών κινδύνων επιθυμούσε διακαώς να επεκτείνει την επιρροή της στην ευρωπαϊκή αγορά. Όπως ακριβώς οι μαφιόζοι, που πρώτα σπάνε μια βιτρίνα σε ένα μαγαζί κι ύστερα πηγαίνουν για να του προσφέρουν προστασία, η Μoody΄s μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ηannover κι ύστερα της ξαναχτύπησε την πόρτα με νέα προσφορά. Όμως, το αφεντικό της Ηannover είχε στηλώσει τα πόδια. Δεν έλεγε να υποκύψει στον εκβιασμό. Έτσι, από το 2001 έως το 2003, η Μoody΄s μείωνε συνέχεια την πιστοληπτική ικανότητα της Ηannover, ώσπου οι μετοχές της κατάντησαν σκουπίδια.

2008 ΗΠΑ...
... Η οικονομική κρίση ίσως να είχε αποφευχθεί, αν οι «προστάτες» δεν προστάτευαν με τόσο ζήλο τους πελάτες τους. Και οι τρεις μεγαλύτερες εταιρείες πιστοληπτικής αξιολόγησης, η Fitch, η Μoody΄s και η S&Ρ, μολονότι ήταν πια πασιφανές ότι η Γουόλ Στριτ βάδιζε προς το χάος, εξακολουθούσαν να αξιολογούν με άριστα τις επενδυτικές τράπεζες ΑΙG και Lehman Βrothers, μέχρι ακόμη και τη μέρα της κατάρρευσής τους, στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι τρεις αδελφές...
... είναι όργανα των διεθνών τοκογλύφων. Από τις κρίσεις τους κρέμονται οι τύχες χωρών και επιχειρήσεων. Επανειλημμένα έχει τεθεί το ζήτημα της αδιαφανούς λειτουργίας τους: από το 2002, με έκθεση του Δημοκρατικού γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνη, μέχρι σήμερα που ο πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής του γερμανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος Γιόχεν Σάνιο τις χαρακτηρίζει ανεξέλεγκτες παγκόσμιες δυνάμεις «που κυριαρχούν στο 95% της αγοράς». Γιατί δεν γίνεται τίποτα; Επειδή όλοι έχουν αποδεχτεί πως οι εταιρείες που αξιολογούν την πιστοληπτική αξιοπιστία λειτουργούν μέσα στο σύστημα της αγοράς. Και στο αγοραίο σύστημα, η αξιοπιστία είναι κι αυτή ένα προϊόν που πουλιέται κι αγοράζεται.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4550444

Δεν υπάρχουν σχόλια: