Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Αποκρατικοποιήσεις: Ελλάδα με «λίγο απ’ όλα» από Goldman Sachs

Μοντέλο αποκρατικοποιήσεων με τη σφραγίδα της Goldman Sachs, της αμερικανικής δηλαδή επενδυτικής τράπεζας έχει το οικονομικό επιτελείο στα χέρια του. Πρόκειται για μία εκ των προτάσεων που έχουν καταθέσει διάφοροι σύμβουλοι στην κυβέρνηση και όχι για μία προχωρημένη «συνταγή», καθότι συγκεντρώνει αρκετά μειονεκτήματα.
Η Goldman Sachs πρότεινε να δημιουργηθεί εταιρεία συμμετοχών, με ενεργητικό που θα αποτελείται από περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου. Με άλλα λόγια το ελληνικό δημόσιο θα εισφέρει τις υφιστάμενες συμμετοχές που έχει σε διάφορες επιχειρήσεις.

Αφού λοιπόν εισφερθούν τα πιο πάνω περιουσιακά στοιχεία, στη συνέχεια η εταιρεία συμμετοχών θα ενταχθεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών και θα πουλάει σταδιακά μετοχές της σε επενδυτές. Θα πουλάει δηλαδή «Ελλάδα με λίγο απ’ όλα», λίγο ελληνικό τζόγο, λίγο ελληνικό ρεύμα, λίγο ελληνικό τουρισμό κλπ.

Είναι ένα μοντέλο, διαφορετικό από τα μέχρι σήμερα, με πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Στα πλεονεκτήματα περιλαμβάνεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα έχει υπό ενιαία ομπρέλα τα περιουσιακά του στοιχεία και θα μπορεί να τα ελέγχει πιο εύκολα.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί επιπλέον να δανειστεί βάζοντας ως εγγύηση τις μετοχές της εταιρείας συμμετοχών ή θα μπορεί να τιτλοποιήσει μελλοντικές μετοχοποιήσεις.

Στα μειονεκτήματά του καταγράφεται ότι δεν απαντά στις ανάγκες των επενδυτών για διαφοροποίηση και στις συγκυρίες. Για παράδειγμα οι επενδυτές θα είναι αναγκασμένοι να αγοράζουν ένα κομμάτι της εταιρείας συμμετοχών που ταυτόχρονα θα έχει λίγο ΟΠΑΠ, λίγο ΟΤΕ, λίγο Αγροτική και λίγο ΕΥΔΑΠ.

Επιπλέον δεν θα μπορεί να εκμεταλλευθεί τις συγκυρίες και να πουλήσει για παράδειγμα μια εταιρεία που δραστηριοποιείται σε ένα κλάδο που έχει ζήτηση μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. ή να αφήσει απ’ έξω μια εταιρεία που δεν έχει ζήτηση κάποια περίοδο.

Επίσης υπάρχει ένα αναπάντητο ερώτημα ποιά περιουσιακά στοιχεία θα εισφερθούν. Θα είναι μόνο εισηγμένες επιχειρήσεις ή και μη εισηγμένες;

Το δημόσιο διαθέτει συμμετοχές σε 21 εισηγμένες επιχειρήσεις στο Χρηματιστήριο Αθηνών και δεκάδες μη εισηγμένες. Επίσης ελέγχει δεκάδες οργανισμούς οι οποίοι θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ανώνυμες εταιρείες, όπως έχει γίνει στο παρελθόν με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Ως προς τις εισηγμένες επιχειρήσεις αναφέρεται ενδεικτικά ότι το ελληνικό δημόσιο ελέγχει το 77,31% του μετοχικού κεφαλαίου της Αγροτικής Τράπεζας, το 34% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το 51,12% της ΔΕΗ, το 35,48% των Ελληνικών Πετρελαίων, το 74,02% της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης το 61,33% της ΕΥΔΑΠ το 34% του ΟΠΑΠ κλπ.
http://www.reporter.gr/

Σημ.axinosp:"Ακούσατε, ακούσατε. Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Δανοί, Γερμανοί, Ισπανοί, Αμερικανοί, ορθόδοξοι, διαμαρτυρόμενοι, καθολικοί...Ζητείται προστάτης δια έθνος πτωχόν, αλλά ενάρετον, με λαμπράς οικογενειακάς αρχάς και παραδόσεις, ολίγον μεταχειρισμένον, αλλά ωραίον και εις καλήν κατάστασιν ! Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν τα εξής προσόντα : Να μην ομιλούν ελληνικά, να είναι ελέω Θεού γαλαζοαίματοι, ξανθοί, χαριτωμένοι και εύθυμοι δια να ευθυμήσει και η δύστυχος Ελλάς."Απο την Θεατρική παράσταση «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Δεν υπάρχουν σχόλια: