Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Εκθεση για αποπομπή ή έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη

Μια «περίεργη» έκθεση κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), με βασικό θέμα την αποπομπή ή εθελούσια έξοδο μιας χώρας από την ευρωζώνη. Την έκθεση, η οποία είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, υπογράφει ένας Ελληνας, ονόματι Φοίβος Αθανασίου, νομικός σύμβουλος της ΕΚΤ.
Ακόμη και ο πιο συντηρητικά σκεπτόμενος οικονομολόγος ή αναλυτής δεν θα μπορούσε να μη συνδέσει την έκθεση αυτή με όλη τη φιλολογία που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα σχετικά με το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη με αφορμή τον εκτροχιασμό των δημοσιονομικών της χώρας και την εκτίναξη των spreads των ελληνικών ομολόγων σε ανησυχητικά επίπεδα. Εκτός από τον τίτλο της έκθεσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα συμπεράσματά της.

Σύμφωνα με αυτά, η αποχώρηση κράτους-μέλους από την ΕΕ κατόπιν διαπραγματεύσεων νομικά δεν είναι αδύνατη. Ωστόσο η μονομερής αποχώρηση χαρακτηρίζεται νομικά αμφισβητήσιμη. Στα συμπεράσματα της έκθεσης αναφέρεται επίσης ότι έξοδος από την ευρωζώνη χωρίς παράλληλη έξοδο από την ΕΕ νομικά είναι αδιανόητη. Οσον αφορά την αποπομπή κράτους-μέλους από τη ζώνη του ευρώ ή την ΕΕ, ο κ. Αθανασίου αναφέρει ότι νομικά είναι σχεδόν αδύνατη («next to impossible»). Ωστόσο θεωρεί ότι το ενδεχόμενο αυτό είναι δυνατόν με τη χρήση πλάγιων μέσων («indirect means»). Σημειώνεται, τέλος, ότι αν ένα κράτος-μέλος αποχωρήσει από την ΕΕ δεν μπορεί να παραμείνει στη ζώνη του ευρώ, μπορεί ωστόσο να χρησιμοποιεί το ευρώ στις συναλλαγές του.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=16&artId=306448&dt=24/12/2009
Σημ.axinosp:Που τέτοια τύχη , για κορόϊδα τους έχεις τους γαλλο-γερμανούς , αφού σε έχουν και σε ρουφάνε καθημερινά και ότι παράγεις σαν χώρα το έχεις ήδη χρεωμένο . Χρόνια τώρα βέβαια οι οικονομολόγοι σου έχουν παρουσιάσει το άσπρο μαύρο με την εισδοχή μας στην Ευρωζώνη και δεν πειράζει που με την αλλαγή της δραχμής σε Ευρώ χάσαμε το 50% της αξίας των χρημάτων μας και όλοι με μια φωνή λόγω αποβλάκωσης από τα ΜΜΕ και των εναλλοσόμενων Πρασινο -Μπλέ κομμάτων στην εξουσία μουρμουράμε , "αν δεν ήταν το ευρώ , θα την είχαμε άσχημα οικονομικά". Ποιός στην Ελλάδα θα άντεχε ένα εμπάργκο , αλλά Κούβα , με αντάλλαγμα την Εθνική του Ανεξαρτησία και Αξιοπρέπεια ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: