Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Στο «κόκκινο» το 7,2% των δανείων


Σύμφωνα με την Τ.τ.Ε, η μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, είναι η αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στις αγορές. Προσθέτει ότι σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες χώρες, τα αίτια των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας δεν πηγάζουν από τον τραπεζικό τομέα.

Η ύφεση εκτιμάται ότι έχει επιδράσει αρνητικά στην καθαρή χρηματοοικονομική θέση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών. Έτσι, ο λόγος των δανείων σε καθυστέρηση προς το σύνολο δανείων τον Σεπτέμβριο 2009 ανήλθε σε 7,2%. Πάντως, όπως επισημαίνεται, ο ρυθμός ανόδου των «κόκκινων» δανείων επιβραδυνόταν στη διάρκεια του έτους (β’ τρίμηνο 2009: 6,8%, α’ τρίμηνο 2009: 6%, Δεκέμβριος 2008: 5%).

Για το χρηματοπιστωτικό σύστημα επισημαίνεται ότι μετά το α’ τρίμηνο του 2009, αποδυναμώνονταν σταδιακά οι πιέσεις στη σταθερότητα του από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές χρήματος και κεφαλαίων. Ενώ όμως οι γενικευμένες εντάσεις στις αγορές έχουν υποχωρήσει, οι πιέσεις κατά χώρα και κατά περίσταση δεν έχουν εξαλειφθεί.

Σημαντική θετική εξέλιξη ήταν η ενίσχυση, στη διάρκεια του έτους, της κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών εμπορικών τραπεζών και των ομίλων τους, η οποία προήλθε κυρίως από τη σημαντική άνοδο των εποπτικών ιδίων κεφαλαίων. Στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και των ομίλων τους ανήλθε, αντίστοιχα, σε 13,2 και 11,7
http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=115131
Σημ.axinosp:Άκόμα μία φορά τα παραποιημένα στατιστικά στοιχεία κάνουν πανυγύρι . Το χούϊ δεν το κόβουν Τραπεζίτες , Προβόπουλος . Φτάσαμε Χριστούγεννα και μας δείνουν στοιχεία πρό των εκλογών . Κανένα δημοσίευμα σήμερα για το λόγο δανείων προς καταθέσεις που έχει φτάσει στα 113,4% παρόλο που οι Τράπεζες έχουν πάρει πάνω από 60 δις. από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και που μέσα στα 2010 πρέπει να τα δώσουν πίσω , βέβαια τα παπάρια μου θα δώσουν αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα .

Δεν υπάρχουν σχόλια: