Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Η ΕΕ θέλει... «αίμα»!

Υπάρχει περίπτωση να χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Το ερώτημα αυτό άρχισε να βασανίζει τον ελληνικό λαό. Λογικό είναι. Οταν ακούει τον πρωθυπουργό να δηλώνει ότι η ελληνική οικονομία «είναι στην εντατική» και ότι «το δημοσιονομικό αδιέξοδο απειλεί την εθνική κυριαρχία», αναμενόμενο είναι ο κόσμος να φοβάται. Οταν βγαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τονίζει πως «η Ελλάδα μάς προκαλεί μεγάλη ανησυχία», προσθέτοντας ότι «έγιναν ασυγχώρητα λάθη από την ελληνική κυβέρνηση στο παρελθόν και είναι πάντοτε ο λαός που πληρώνει το τίμημα», λογικό είναι οι πολίτες να τρομοκρατούνται. Εύλογο, λοιπόν, το αγωνιώδες ερώτημα: υπάρχει περίπτωση χρεοκοπίας;

Απολύτως καμία, είναι η απάντηση! «Είναι αλήθεια ότι, όπως έχει παραδεχθεί και η Ανγκελα Μέρκελ, η καγκελάριος της Γερμανίας, όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ έχουν συμφέρον να αποτρέψουν μια χρεοκοπία» ομολογεί σε χθεσινό κύριο άρθρο του το βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ», το οποίο κάθε άλλο παρά διακρίνεται για φιλικά αισθήματα απέναντι στη χώρα μας. Εξηγεί και το γιατί.

«Αν η Ελλάδα υπέκυπτε, η προσοχή των αγορών θα στρεφόταν σύντομα σε άλλους οφειλέτες της ευρωζώνης, όπως οι Ισπανία, Ιρλανδία και Ιταλία και θα στραπατσάριζαν την εμπιστοσύνη στο ίδιο το ευρώ» υπογραμμίζει και ερμηνεύει γιατί τότε οι χώρες της ΕΕ πιέζουν τόσο ασφυκτικά την Ελλάδα: «Καμία χώρα της ευρωζώνης δεν θέλει να δώσει την εντύπωση στους πιο έκλυτους από τους εταίρους της ότι τα χρέη τους θα καλυφθούν»! Με άλλα λόγια, η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει γίνει... «ευρωπειραματόζωο»: οι κυβερνήσεις της ΕΕ μας χρησιμοποιούν ως παράδειγμα συνετισμού όλων των άλλων, ενώ οι κερδοσκόποι δοκιμάζουν να δουν αν μπορούν να μας λιώσουν!

Ετσι εξηγούνται καλύτερα πολλές φαινομενικά ακατανόητες πτυχές αυτής της πρωτοφανούς έντασης και διάρκειας επίθεσης του ξένου Τύπου κατά της χώρας μας. Δεν είναι δυνατόν την Τετάρτη π.χ. να δηλώνει ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας ότι η χώρα του αντιμετωπίζει «τη χειρότερη κατάσταση προϋπολογισμού μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» και την Πέμπτη οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου να έχουν κεντρικό θέμα στην πρώτη σελίδα τους τα... παράπονα φαρμακοβιομηχανιών για τα ποσά που τους χρωστούν τα ελληνικά νοσοκομεία! Ελεος!

Το χρέος της Γερμανίας θα αυξηθεί το 2010 κατά... 132% (!) σε σχέση με το 2009 - η γερμανική κυβέρνηση θα δανειστεί 86 δισ. ευρώ, ενώ φέτος είχε δανειστεί μόνο 37 δισ. Το έλλειμμα της Γερμανίας από 3,1% φέτος θα διπλασιαστεί και θα πλησιάσει το 6% του χρόνου, όπως δήλωσε ο Σόιμπλε στη γερμανική Βουλή παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό του 2010. Αυτές είναι εξελίξεις που συγκλονίζουν συθέμελα την Ευρώπη. Είναι δυνατόν να μη βρίσκουν θέση ούτε μονόστηλου στην πρώτη σελίδα των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», την οποία αντιθέτως κοσμούν δηλώσεις κάποιων που τους χρωστάει λεφτά από φάρμακα το... Λαϊκό ή το Ιπποκράτειο; Θα τρελαθούμε;

Δεν τους ενδιαφέρει η μείωση του χρέους ή του ελλείμματος, απλώς. Θέλουν η μείωση αυτή να γίνει μέσω της μείωσης των μισθών και των συντάξεων! Εκεί βρίσκεται το μυστικό. Αυτή είναι η ουσία της πίεσης στον οικονομικό τομέα. Την Ιρλανδία και τη Λετονία έφερε ως παράδειγμα ο Σόιμπλε, οι οποίες «για να μειώσουν το δημόσιο έλλειμμά τους κατέφυγαν σε δραστικές μειώσεις των μισθών του δημόσιου τομέα», όπως είπε, εννοώντας ότι πρέπει να τις μιμηθούμε.

Το σχέδιο της ΕΕ, το οποίο διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών, όπως γράφουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», ήταν «να σπρώξουν την Ελλάδα σε λιτότητα ιρλανδικού τύπου». Με τα όσα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής δημοσίως ο Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχει υποκύψει για την ώρα στις απαιτήσεις τους. Γι’ αυτό και οι πιέσεις συνεχίζονται χωρίς να περιμένουν καθόλου να δουν αν αποδίδουν κάτι τα άλλα μέτρα που εξήγγειλε ο Ελληνας πρωθυπουργός. Δεν θέλουν καν να τον αφήσουν να δοκιμάσει άλλη πολιτική.

Κατά του Καραμανλή πάντως δεν αναφέρεται ούτε λέξη στα εκατοντάδες επιθετικά δημοσιεύματα. Καμιά εφημερίδα δεν τον αναφέρει ονομαστικά ως «πολιτικό απατεώνα» που παραποίησε τα στοιχεία του ελλείμματος! Ούτε αυτόν, ούτε κανέναν από τους υπουργούς Οικονομίας της ΝΔ. Ούτε και υπενθυμίζει κανείς ότι ο Κ. Μητσοτάκης εκτόξευσε το έλλειμμα στο 14% και πλέον το 1990, το κατέβασε στο 10,5% το 1991 και σε 11,5% το 1992 και το παρέδωσε στο 12,5% το 1993. Αλλοι καιροί φυσικά, αλλά όχι και να μιλάει για ελλείμματα η ΝΔ...
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9012825

http://ciaoant1.blogspot.com/2009/12/update-211209.html
Σημ.axinosp:Αν η ΕΕ θέλει... «αίμα» να της πείτε να μας πάρει λίγο σπέρμα και πολύ της είναι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: