Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

«Ραντικάλ»: Τουρκικές βλέψεις για ελληνικές τράπεζες

«Μήπως ήρθε η ώρα να αγοράσουμε ελληνικές τράπεζες;» Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου στο σημερινό φύλλο της τουρκικής εφημερίδας «Ραντικάλ» που υπογράφει ο αρθρογράφος της εφημερίδας Μαφχί Εγιλμέζ.

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι «η Τουρκία επηρεάστηκε από την οικονομική κρίση, αλλά εμφανίζεται μεταξύ των χωρών που θα νοικοκυρευτούν γρήγορα» και τονίζει ότι «η Ελλάδα επηρεάστηκε πολύ από την κρίση».

Στηριζόμενος σε στοιχεία του περιοδικού «Economist», ο Εγιλμέζ γράφει ότι «η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από την Τουρκία στον πληθωρισμό και την ανεργία και σε χειρότερη, στο έλλειμμα του προϋπολογισμού, το βάρος των χρεών και το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών».

Σημειώνει ότι «σε περίοδο κρίσης, ο βαθμός φερεγγυότητας της Τουρκίας ανήλθε, από το ΒΒ- στο ΒΒ+, ενώ αυτός της Ελλάδας μειώθηκε από το Α- στο ΒΒΒ+» και καταλήγει:

«Είναι ωφέλιμο, οι επιχειρηματίες μας να παρακολουθούν από κοντά την κατάσταση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ακόμη και στην Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Θα πρέπει να έχουμε μάθει τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση όταν αυτοί αγόραζαν τις τράπεζές μας ή γίνονταν συνέταιροι. Ίσως να έχει έλθει η ώρα η κίνηση κεφαλαίου να γίνει και λίγο από μας προς αυτούς».

Ο Μαφχί Εγιλμέζ εκτός από αρθρογράφος της «Ραντικάλ» είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τουρκικής Τράπεζας Garanti Bankasi που ανήκει στον τουρκικό όμιλο «Dogus» και τον αμερικανικό όμιλο General Electric Consumer Finance, ενώ διδάσκει το μάθημα της οικονομικής πολιτικής στο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Μπιλγκί στην Κωνσταντινούπολη. Το 1997 χρημάτισε διοικητής του τουρκικού Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/12/2009_314575
Σημ.axinosp:Τα ακούσατε αυτό εσείς της Εθνικής Τράπεζας ; Εχετε στα χαρτοφυλάκια σας την Τουρκική Finansbank δεν την πουλάτε να βοηθήσετε και εσείς στο έλλειμμα ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: