Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Ρεκόρ εισπράξεων από τα φορολογικά κίνητρα Μπερλουσκόνι για «επαναπατρισμό κεφαλαίων»

«Ντροπή» φώναζαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης όταν ψηφιζόταν το μέτρο
Κεφάλαια περίπου 110 δισ. ευρώ υπολογίζεται ότι επέστρεψαν εντός των ιταλικών συνόρων, μετά την υιοθέτηση της «φορολογικής ασπίδας» από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι. Ο «scudo fiscale» παίρνει μάλιστα παράταση, λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των Ιταλών, ενώ μέρος της αντιπολίτευσης είχε χαρακτηρίσει το μέτρο όταν ψηφιζόταν «νομιμοποίηση της φοροδιαφυγής».

Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο (που αρχικά είχε ημερομηνία λήξης την 15η Δεκεμβρίου) προβλέπει τη δυνατότητα επιστροφής στην Ιταλία, μετά από επίσημη δήλωση, των κεφαλαίων εκείνων που έχουν κατατεθεί σε χώρες οι οποίες συνεργάζονται, από φορολογικής απόψεως, με την Ιταλία. Ο φόρος που επιβλήθηκε έως τώρα, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του μέτρου ήταν της τάξης του 5%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ιταλικός τύπος, η συμμετοχή των Ιταλών, ξεπέρασε και τις ίδιες τις προσδοκίες του υπουργού Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι: Κυβερνητικές πηγές τονίζουν πως το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που επανήλθαν εντός εθνικών συνόρων ξεπέρασε τα 110 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Καβαλιέρε αποφάσισε να παρατείνει την ισχύ της «ασπίδας», αυξάνοντας όμως τον φόρο που θα επιβάλλεται: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα είναι της τάξης του 6%, ενώ έπειτα, μέχρι τις 30 Απριλίου, θα ανέβει στο 7%. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηματικών εισροών προέρχεται από τη γειτονική Ελβετία.

Η προθυμία των Ιταλών οφείλεται στην οικονομική κρίση και, κυρίως, στην ανάγκη πολλών επιχειρήσεων να έχουν στην διάθεσή τους περισσότερο ρευστό χρήμα αλλά και στην εντατικοποίηση των ελέγχων του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών. Το μέτρο, εκτός από τα μετρητά, αφορά και την ιδιοκτησία τίτλων και ακινήτων, όπως και τις επενδύσεις σε εταιρίες, μέσω τρίτων προσώπων. Η πρόεδρος της Ένωσης Βιομηχάνων Confindustria, Έμμα Μαρτσεγκάλια, δήλωσε σχετικά πως θεωρεί την πρωτοβουλία του Scudo ένα «αναγκαίο κακό, που μπορεί να ευνοήσει και τις επιχειρήσεις, ενισχύοντας σημαντικά τα κεφάλαιά τους».
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1087809&lngDtrID=251
http://ciaoant1.blogspot.com/2009/12/update-221209.html
Σημ.axinosp:Ηδη ο άτυπος εκπρόσωπος των εκδοτών Ψυχάρης του Βήματος μίλησε για επαναπατρισμό κεφαλαίων με 5% (τι σύμπτωση !!) . οι πιέσεις τις επόμενες μέρες θα αυξηθούν και λόγω της αύξησης του Spread η κυβέρνηση θα έχει δύο επιλογές λαικά ομόλογα ή κεφάλαια που ζητούν επαναπατρισμό από φορολογικούς παραδείσους .

Δεν υπάρχουν σχόλια: