Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

«Πλήγμα στο ευρώ προκαλεί η υποβάθμιση της Ελλάδας»

Τριγμούς στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προκάλεσε η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Fitch, καθώς οι ανησυχίες για το δημόσιο χρέος της χώρας προκαλεί μεγάλο πονοκέφαλο στην ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η είδηση της υποβάθμισης έχει κάνει το γύρο του κόσμου, καθώς μέρος των σημερινών απωλειών στις διεθνείς κεφαλαιαγορές αποδίδεται και στην υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, οι Financial Times σε ένα εκτενές άρθρο στην ηλεκτρονική τους σελίδας, αναφέρονται όχι μόνο στην άνοδο του spread, αλλά και στο διήμερο έντασης που έζησε η Αθήνα με αφορμή την επέτειο του ενός χρόνου από τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αδυναμία της νεοεκλεγείσας κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο το διαρκώς διευρυνούμενο έλλειμμα, σε ένα κλίμα αναταραχών.

Από την άλλη μεριά, ο αναλυτής της RBS που φιλοξενήθηκε Wall Street Journal, Jacques Cailloux, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι αν και η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο αποχώρησης της από την ευρωζώνη, ωστόσο τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα τις αντιμετωπίσει το 2011.

Το παγκόσμιο περιοδικό Forbes, στην ηλεκτρονική του σελίδα, αναφέρει ότι η υποβάθμιση της Ελλάδας οδήγησε σε μαζικές φυγές επενδυτών από τα διεθνή χρηματιστήρια, οι οποίοι μάλιστα κατέφυγαν στα ομόλογα της Γερμανίας και των ΗΠΑ, γεγονός που ανεβάζει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Μερίδα των αμερικανικών μέσω ενημέρωσης, προβλέπουν άνοδο του δολαρίου μετά την υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας, καθώς η μεταβλητότητα η οποία επακολουθεί, σε συνδυασμό πάντα με τα προβλήματα της Dubai World, θα αυξήσουν τη ζήτηση των αμερικανικών ομολόγων, άρα και του νομίσματος της χώρας.

Μάλιστα, το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αποδίδει τις απώλειες του 1% της Bank of America, μεταξύ άλλων και στην υποβάθμιση της Ελλάδος.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=230889

Σημ.axinosp:Με τις υγείες μας

Δεν υπάρχουν σχόλια: