Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

Σε επιφυλακή η ΤτΕ για τη στάση των τραπεζών στη δημοπρασία της ΕΚΤ

Την Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνουν σήμερα οι τράπεζες για την τακτική που θα ακολουθήσουν στην αυριανή τελευταία δημοπρασία της ΕΚΤ για την παροχή φθηνής ρευστότητας σε δωδεκάμηνη διάρκεια.

Η ΤτΕ έχει συστήσει στις τράπεζες να επιδείξουν σύνεση ως προς το βαθμό συμμετοχής τους προκειμένου να διευκολυνθεί η έξοδός τους από τα έκτακτα μέτρα του ευρωσυστήματος όταν αυτά αποσυρθούν.

Η σύσταση αυτή αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα με δεδομένη την πρόσφατη υποβάθμιση της χώρας αλλά και των τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ειδική μνεία στην εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ έκανε πρόσφατα η Standard & Poor΄s, λέγοντας ότι οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν τους μεγαλύτερους κινδύνους από όλες τις τράπεζες της Δυτ. Ευρώπης όταν αποσυνδεθούν από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ. Ο διεθνής οίκος έκανε ειδικότερα λόγο για ανισορροπίες που επιβαρύνουν τα χρηματοδοτικά προφίλ των ελληνικών τραπεζών λόγω της αυξημένης εξάρτησής τους από την ΕΚΤ και της γενικότερης έκθεσής τους σε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Από τα κεφάλαια που έχουν αντλήσει από την ΕΚΤ, μέχρι στιγμής η Eurobank έχει ανακοινώσει ότι επέστρεψε 5 δισ. ευρώ μειώνοντας στο ήμισυ τη χρηματοδότησή της από την ΕΚΤ, η Alpha Bank έχει επιστρέψει 3 δισ. ευρώ, ενώ 5 δισ. ευρώ έχει επιστρέψει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τους ισολογισμούς τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της ΕΚΤ, συνολικά οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντλήσει από την ΕΚΤ φθηνά κεφάλαια ύψους 42 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 200 εκατ. ευρώ έχουν χρησιμοποιηθεί για βραχυπρόθεσμη χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 41,8 δισ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί στη μακροπρόθεσμη χρηματοδότησή τους.

Την ίδια στιγμή, οι υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης έχουν αντλήσει από την ΕΚΤ φθηνά κεφάλαια 710,6 δισ. ευρώ, καλύπτοντας με αυτά μακροπρόθεσμες ανάγκες χρηματοδότησης σε ποσό 616,9 δισ. ευρώ, σε κύρια αναχρηματοδότηση 79,1 δισ. ευρώ και σε άλλες ανάγκες χρηματοδότησης 14,6 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η έκταση του δανεισμού από την ΕΚΤ ως ποσοστό του συνολικού ενεργητικού τους, διαμορφώνεται για τις ελληνικές τράπεζες στο 8,7% και για τις υπόλοιπες τράπεζες της ευρωζώνης στο 2,3%. Το συνολικό ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών ανέρχεται σε 485 δις. ευρώ έναντι ενεργητικού 31,211 τρισ. ευρώ των τραπεζών της ευρωζώνης.
http://www.capital.gr/News.asp?id=871809
Σημ.axinosp:Λαμπάδα πρέπει να ανάβουν οι Τραπεζίτες στο όνομα του Καραμανλή, του Αλογοσκούφη και του Προβόπουλου οι Έλληνες Τραπεζίτες κάθε μέρα , γιατί του έσωσε απο το κλείσιμο με το σκάσιμο της πιστωτικής κρίσης πέρυσι . Όταν με βάση την Βασιλεία ΙΙ η κεφαλαιακή σου επάρκεια πρέπει να είναι τουλάχιστον 8% και εσύ δανείζεσαι από την ΕΚΤ το 8.7% του ενεργητικού σου, τότε όχι μόνο είσαι για τα μπάζα σαν Τράπεζα αλλά και πρέπει να επεμβαίνουν οι εποπτικές αρχές και να σε κλείνουν . Φυσικά στην Μπανανία που λέγεται και Ελλάδα όχι μόνο δεν κλείνουν "Ζόμπι" Τράπεζες αλλά ψωνίζουν και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με επιτόκια που φτάνουν το 7% . Για τα παραπάνω τεκταινόμενα οι Σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ τηρούν όπως και η προηγούμενη Κυβέρνηση σιγή ιχθύος . Η πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς συνεχίζει να είναι σε ημερήσια διάταξη στους τίτλους των εφημερίδων μόνο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: