Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Άγριος Φεβρουάριος στη Γαλλία


Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο ναδίρ. Οι γαλλικές αποικίες συγκλονίζονται από απεργίες και ταραχές. Τα γαλλικά πανεπιστήμια βρίσκονται σε αναβρασμό. Τα συνδικάτα διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις. Και σαν να μην αρκούσαν αυτά για να φοβάται ο Νικολά Σαρκοζί, ο καλύτερός του φίλος διακήρυξε πως όποιος δεν έχει Rolex στα 50 είναι αποτυχημένος
.Η αντίδραση της Γαλλίας στην προκλητική δήλωση που έκανε ο μεγιστάνας της διαφήμισης Ζακ Σεγκελά είναι ενδεικτική της έντασης που επικρατεί: «Σε μια παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση, όπου οι άνθρωποι αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα... οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να νιώθουν βαθύτατα προσβεβλημένοι», σχολίασε η «France-Soir». Για «χυδαία» δήλωση έκανε λόγο μια γαλλική ενημερωτική ιστοσελίδα, προσθέτοντας πως ευχαρίστως θα έδινε στον Σεγκελά το Rolex του να το φάει...
Πρωταγωνιστώντας σε μια τέλεια ενορχηστρωμένη παράσταση, ο Νικολά Σαρκοζί επισκέφθηκε το Σάββατο την Αγροτική Έκθεση του Παρισιού (την ίδια έκθεση στην
οποία είχε μαγνητοσκοπηθεί να λέει πέρυσι σε έναν «ενοχλητικό»: «Άντε χάσου, παλιομ...») συνοδευόμενος από κουστωδία φαν που φώναζαν ρυθμικά «Νικολά, Νικολά». Όπως δήλωσε ωστόσο στον «Οbserver» Γάλλος βουλευτής, «όλα τα προειδοποιητικά σημάδια είναι εδώ: έρχεται μεγάλη καταιγίδα». Την περασμένη εβδομάδα, η Γαλλία έζησε τις χειρότερες ταραχές από την επονομαζόμενη «εξέγερση των υποβαθμισμένων προαστίων» του 2005. Αυτή τη φορά βέβαια τα επεισόδια τάραξαν τα φτωχικά σοκάκια του Πουάντ-αΠιτρ, πρωτεύουσας της Γουαδελούπης, όπου το κατά κεφαλήν εισόδημα είναι το μισό από ό,τι στην ηπειρωτική Γαλλία και το ποσοστό της ανεργίας τρεις φορές υψηλότερο.
«Πρέπει να ενώσουμε τους αγώνες μας»,
«Να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Γουαδελούπης και της Ελλάδας», «Μόνο έτσι θα κάνει πίσω η κυβέρνηση» ήταν μερικά από τα συνθήματα των περίπου 200 φοιτητών που κατέλαβαν για λίγο την περασμένη Πέμπτη τη Σορβόνη, προτού απομακρυνθούν από τα γαλλικά ΜΑΤ. «Οι δαίμονες του 1968 ξυπνούν και στοιχειώνουν τον Σαρκοζί», έσπευσαν να σχολιάσουν οι βρετανικοί «Τimes».
Οι πανεπιστημιακοί
Γεγονός είναι πως, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, ο γαλλικός πανεπιστημιακός κόσμος έχει ήδη προαναγγείλει τρεις νέες ημέρες κινητοποιήσεων: την 26η Φεβρουαρίου, την 5η Μαρτίου και τη 10η Μαρτίου. Τα γαλλικά συνδικάτα, από την πλευρά τους, επιμένουν, σε πείσμα των νέων προτάσεων Σαρκοζί για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικά επιδόματα ύψους 2,65 δισεκατομμυρίων ευρώ, στη διοργάνωση νέας γενικής απεργίας στις 19 Μαρτίου. Επιπλέον, και παρά τα μέτρα ανακούφισης των 580 εκατομμυρίων ευρώ που εξήγγειλε ο Σαρκοζί για τα γαλλικά υπερπόντια εδάφη, η απεργία της Γουαδελούπης έχει επεκταθεί και στη Μαρτινίκα, ενώ διαμαρτυρίες έχουν ξεσπάσει στη Γαλλική Γουιάνα και τη νήσο Ρεϊνιόν.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4503598
Σημ.axinosp:Η "γκιλοτίνα" για τους "γαλαζοαίματους"της Γαλλικής πολιτικής σκηνής είναι μία λύση για αρχή !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: