Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Αρχίζουν τα "τεστ αντοχής" για BofA και Citi

Οι φόβοι ότι η Citigroup και η Bank of America θα κρατικοποιηθούν έσεισαν τα διεθνή χρηματιστήρια, προκαλώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης Obama, που επαναεπιβεβαίωσε τη δέσμευσή της υπέρ της ατομικής ιδιοκτηρίας των χρηματοοικονομικών οίκων.
"Αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να πιστεύει σθεναρά ότι ο ορθός δρόμος είναι ένα ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα, διασφαλίζοντας την επαρκή εποπτεία αυτής της κυβέρνησης", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, κ. Robert Gibbs.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε: "Ακούγονται πολλές φήμες στην αγορά… αλλά δεν πρέπει να τις εκλαμβάνετε ως ένδειξη της πολιτικής της κυβέρνησης".
Πάντως, όλοι οι αξιωματούχοι απέφυγαν να αποκλείσουν την πιθανότητα της κρατικοποίησης.
Ο κ. Chris Dodd, πρόεδρος της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, νωρίτερα έδωσε τροφή στις φήμες εθνικοποίησης, δηλώνοντας στην τηλεόραση του Bloomberg: "Φοβάμαι ότι μπορεί τελικά να χρειαστεί να γίνει, τουλάχιστον για ένα μικρό διάστημα".
Παράγοντες της Wall Street σημείωσαν στους "Financial Times" ότι η κυβέρνηση θα αρχίσει τα "τεστ αντοχής" των τραπεζών πολύ σύντομα, ίσως αυτή την εβδομάδα.
Με αυτά τα... στρες τεστ θα αποκαλυφθούν οι ανάγκες των οίκων για κεφάλαια.
Η Citi και η BofA πιέζουν τις Αρχές να απορρίψουν ευθέως την πιθανότητα εθνικοποίησής τους.
Μέχρι στιγμής, όμως, δεν έχουν κατορθώσει να δεσμεύσουν το υπουργείο Οικονομικών να αποκλείσει αυτό το ενδεχόμενο.
Η μετοχή της Citi διολίσθησε 22,3% στο 1,95 δολάριο, με συνολική πτώση σχεδόν 44% στην εβδομάδα και με την κεφαλαιοποίησή της να πέφτει στα 10,6 δισ. δολ.
Η Bank of America υποχώρησε 3,6% έχοντας διολισθήσει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης μέχρι την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, έως και 35%.
Οι τιμές του χρυσού ενισχύθηκαν πάνω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά, ενδοσυνεδριακά, χάρη στη μαζική αποφυγή του κινδύνου.
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/463206/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Τα στρες τεστ είναι όταν σε περίπτωση μαζικών αναλήψεων να έχουν 5%-8% σε μετρητά από το σύνολο των καταθέσεων , το υπόλοιπο 92%-95% είναι λογιστικές εγγραφές δηλαδή αέρας κοπανιστός !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: