Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ακραία η έκθεση της Citigroup για τα Βαλκάνια λένε Έλληνες τραπεζίτες

Σοκ προκαλεί η εκτίμηση της Citigroup ότι οι ζημίες από τα Βαλκάνια των 17 μεγαλύτερων τραπεζών θα ανέλθουν στα 60 δισ. ευρώ ενώ μόνο για τις ελληνικές τράπεζες μπορεί να φθάσουν στα 10,9 δισ. ευρώ επηρεάζοντας δραματικά τα ίδια κεφάλαια.
Σε αυτό το ακραίο σενάριο είναι προφανές ότι οι βασικοί δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας κατακρημνίζονται και τουλάχιστον θα απαιτηθούν αυξήσεις κεφαλαίου 12 με 15 δισ. ευρώ ώστε να καλύψουν τις ζημίες από τις επισφάλειες στην Α. Ευρώπη οι οποίες μπορεί να φθάσουν έως το 20% της συνολικής έκθεσης τους στα Βαλκάνια με βάση τα δάνεια.
Με βάση το σενάριο της Citigroup το οποίο επιεικώς θεωρείται ακραίο οι Raiffeisen, UniCredit , KBC και Erste bank θα πρέπει να εμφανίζουν ζημίες 36 δις ευρώ από τα Βαλκάνια. Πάντως οι Έλληνες τραπεζίτες θεωρούν ακραίο σενάριο και εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια πτώση κερδοφορίας το 2009 από τα Βαλκάνια κατά 60%έως και ζημίες σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά όχι μεγάλης κλίμακας.
Το 2008 οι τράπεζες πέτυχαν κέρδη 1,15 δισ. ευρώ και για το 2009 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 450 με 500 εκατ. ευρώ....
...Αυτό το σενάριο που επεξεργάζεται ο οίκος δείχνει πως μεταξύ των τραπεζών που είναι πιο ευαίσθητες είναι και κάποιες ελληνικές (Εθνική, Alpha και Eurobank). Μάλιστα ο οίκος ανησυχεί γιατί πέρα από την οικονομική επιβράδυνση τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια αυξάνονται κατά τη διάρκεια τραπεζικών κρίσεων τα τελευταία 25 χρόνια με το μέσο όρο να είναι στο 34%.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=201634
Σημ.axinosp:Σώπα ρε Citigroup που θα φάνε φέσι οι Ελληνικές Τράπεζες στα Βαλκάνια πως σου ήλθε τέτοια ιδέα ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: