Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αυτή είναι η επόμενη φούσκα!

H πιστωτική αγορά απειλείται από μία νέα και πάρα πολύ άσχημη φούσκα.
Ποια; Αυτή των εταιρικών ομολόγων.
Ο αναλυτής της πιστωτικής αγοράς της Royal Bank of Scotland κ. Bob Janjuah, προειδοποιεί σήμερα τους επενδυτές πως τα εταιρικά ομόλογα λοιπόν θα είναι η επόμενη φούσκα, τονίζοντας πως τα defaults θα εκτοξευθούν στα ουράνια καθώς πάνω από τις μισές εταιρείες που έχουν προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων, θα αντιμετωπίσουν σοβαρές υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Οπως σημειώνει η RBS, οι επενδυτές θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν εταιρικά ομόλογα καθώς τα defaults θα ξεπεράσουν ότι έχουμε δει τα τελευταία 30 τουλάχιστον χρόνια.
Πάνω από το 50% των εκδοτών θα δουν βροχή υποβαθμίσεων μέσα στους επόμενους 24 μήνες. Οι εταιρείες έχουν αντλήσει περίπου 234 δισ. ευρώ από την αγορά ομολόγων φέτος, καθώς οι επενδυτές γοητεύθηκαν από τις αποδόσεις τους σε σχέση με αυτές των κρατικών ομολόγων οι οποίες βρίσκονται εννέα φορές πάνω από το επίπεδο που είχε βρεθεί πριν δύο χρόνια.
Το κύμα εκδόσεων νέων εταιρικών ομολόγων καθώς τα defaults έχουν αρχίσει και αυξάνονται μανιωδώς από τα ιστορικά χαμηλά που βρέθηκαν πρόσφατα, μυρίζει πλέον έντονα την δημιουργία μίας νέας πολύ άσχημης φούσκας.
Την περασμένη εβδομάδα, ο οίκος αξιολόγησης S&P, είπε πως 75 εταιρείες αναμένεται να δεχτούν σοβαρές υποβαθμίσεις, κάτι που σημαίνει πως τα investment-grade ( δηλ. ασφαλή ) εταιρικά ομόλογα σύντομα θα αντιμετωπίσουν την αξιολόγηση «junk bonds» ( υψηλού ρίσκου ). Αυτό σύμφωνα με την S&P είναι κάτι που δεν έχουμε δει να συμβαίνει εδώ και 18 ολόκληρα χρόνια!
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=201933
Σημ.axinosp:Παλαιότερα οι Θεωρητικοί του Καπιταλισμού μας έλεγαν ότι για τη πιστωτική κρίση έφταιγαν τα Golden Boys , να δούμε τώρα τι μαλακία θα πουν !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: