Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Ζήτηση και τράπεζες στραγγαλίζουν αυτοκινητοβιομηχανίες

Εκπτώσεις, προσφορές και κάθε είδους τρικ του μάρκετινγκ επιστρατεύουν οι έμποροι αυτοκινήτων για να ξεφορτωθούν το στοκ των οχημάτων που έχουν στις αποθήκες τους και το οποίο ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Η αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Βασικές αιτίες είναι η κάμψη της ζήτησης και η έλλειψη τραπεζικής χρηματοδότησης καθώς οι τράπεζες έχουν κλείσει τις κάνουλες του δανεισμού.
Ετσι στις αρχές του χρόνου το στοκ αυτοκινήτων ήταν διπλάσιο από το σύνηθες καθώς τα εργοστάσια αυτοκινήτων κατασκεύασαν μοντέλα το φθινόπωρο με τον ίδιο ρυθμό όπως άλλες εποχές αλλά οι καταναλωτές δεν ανταποκρίθηκαν.
Είναι τέτοιο το μέγεθος του στοκ που οι αποθήκες των αυτοκινητοβιομηχανιών έχουν γεμίσει, στις προβλήτες των λιμανιών έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, ενώ σε πάρκινγκ που επιπλέουν έχουν μετατραπεί πλέον πολλά εμπορικά οχηματαγωγά πλοία στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.
Καθώς το «στοκ» των αυτοκινήτων μεγαλώνει οι ειδικοί χώροι στάθμευσης των μεγάλων λιμανιών ξεχειλίζουν από τετράτροχα που «περιμένουν» μάταια για τον νέο τους ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή έκδοση των «Financial Τimes», ο στόλος των εμπορικών οχηματαγωγών πλοίων παγκοσμίως αριθμεί 640 σκάφη, ενώ μόνο για εφέτος αναμένεται η παράδοση άλλων 70, στην πλειονότητά τους ογκωδέστερα από τα υπάρχοντα. Η σκανδιναβική κοινοπραξία Wallenius Wilhelmsen - διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο οχηματαγωγών στον κόσμο- επιβεβαίωσε ότι το πλοίο της «Μorning Glory» ναυλώθηκε για την αποθήκευση ως και 2.500 αυτοκινήτων της Τoyota στο λιμάνι του Μάλμοε στη Νότια Σουηδία. Ετερη μεγάλη εταιρεία του κλάδου, η Ηoegh Αutoliners, με έδρα το Οσλο της Νορβηγίας, ανακοίνωσε ότι εξετάζει αριθμό αιτημάτων από αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες... «ψάχνουν για πάρκινγκ».
Παράλληλα οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει τους δύο τελευταίους μήνες άκρως δελεαστικές προσφορές- άτοκες δόσεις, εξόφληση ύστερα από επτά χρόνια και εκπτώσεις ως 6.700 ευρώ σε διάφορα μοντέλα- προκειμένου να αυξήσουν τους χαμηλούς τζίρους τους και να πουλήσουν το μεγάλο στοκ αυτοκινήτων που έχει συσσωρευθεί στις αποθήκες τους.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=256425
Σημ.axinosp:Η ξεφτίλα του καπιταλισμού-καταναλωτισμού σε όλο του το μεγαλείο !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: