Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Υπάρχει ενδεχόμενο να κρατικοποιηθούν ελληνικές τράπεζες σύντομα;

Πέτρος Λεωτσάκος
Η κρατικοποίηση των τραπεζών επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τις διοικήσεις καθώς καλούνται και να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο και κεφαλαιακά ισχυρές να παραμείνουν και το κυριότερο να διαφυλάξουν την σταθερότητα στους ισολογισμούς τους.
-Είναι προφανές ότι παρά την κρίση οι τράπεζες θα προσπαθήσουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο αυτό το ενδεχόμενο.
Η κρατικοποίηση θα υπάρξει στην Ελλάδα για δυο λόγους.
1) Μια τράπεζα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και για να μην οδηγηθεί στον γκρεμό κρατικοποιείται είτε μεσω του δημοσίου ως μετόχου είτε με εξαγορά από κρατική τράπεζα και 2) Για προληπτικούς λόγους αν διαπιστωθεί ότι η κρίση θα κρατήσει πολύ περισσότερο άρα οι κραδασμοί θα αυξηθούν δραματικά.
Ήδη ορισμένοι αναλυτές και μεταξύ αυτών και η Alpha προβλέπει ότι η κρίση θα κρατήσει έως το β΄ 6μηνο του 2010 δηλαδή ακόμη 12 με 15 μήνες.
Αν αυτή η εκτίμηση επιβεβαιωθεί είναι πιθανό οι συνθήκες στις αγορές να επιδεινωθεί τόσο που να υποχρεώσει τις τράπεζες να οδηγηθούν στην λύση της κρατικοποίησης...
...Η λογική τάσσεται μάλλον με την πλευρά των αισιόδοξων τραπεζών ωστόσο εσχάτως η παγκόσμια οικονομία ζει συνθήκες παραλογισμού οπότε όλα είναι πιθανά.
http://www.reporter.gr/default.asp?pid=16&la=1&art_aid=201606
Σημ.axinosp:Τελικά εσείς καταλάβατε θα κρατικοποιηθούν ή όχι ελληνικές τράπεζες ;;
Ρε συ Λεωτσάκο ξέρω μια χαρτορίχτρα μούρλια δεν πας να τη ρωτήσεις να μας πεις και μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: