Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Αύξηση της προσφοράς χρήματος από την BoE τους επόμενους μήνες


Την προσφορά χρήματος στην οικονομία θα αυξήσει τους επόμενους μήνες η Τράπεζα της Αγγλίας, χωρίς ωστόσο να επιτρέψει την ενίσχυση του πληθωρισμού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Κεντρική Τράπεζας, Mervyn King.
Στο πλαίσιο κατάθεσής του ενώπιον των νομοθετών αναφορικά με την κρίση των τραπεζών, ο King ανέφερε ότι η προσφορά χρήματος αναπτύσσεται πολύ αργά, γι αυτό και η τράπεζα έχει ζητήσει άδεια από το υπουργείο Οικονομίας να εκδώσει χρήμα προκειμένου να εξαγοράσει κυβερνητικό και εταιρικό χρέος με στόχο την αύξηση του χρήματος που διοχετεύεται στην οικονομία, καθώς οι τράπεζες θα έχουν περισσότερα ρευστά να δανείζουν (quantitative-easing ).
Η αξία των εξαγοραζόμενων τίτλων θα κυμαίνεται μεταξύ 85- 170 δισ. στερλίνων σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.
Ο King επίσης ανέφερε ότι “κλειδί” για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην αγορά είναι η αξιολόγηση του μεγέθους των απωλειών των βρετανικών τραπεζών, διαδικασία ωστόσο που χρειάζεται χρόνο.
Πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό η κυβέρνηση να ενισχύσει τον ισολογισμό των μεγαλύτερων τραπεζών και δήλωσε ξεκάθαρα πως θα το κάνει, δεν είναι όμως εφικτό να καθοριστεί ακόμα το ύψος της οικονομικής βοήθειας για τις τράπεζες. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής έχει μειώσει τα επιτόκια κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 1% από τον Οκτώβριο.
Σημ.axinosp:Μια εικόνα χίλιες λέξεις !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: