Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

"Οι διαδηλώσεις ευθύνονται για την υστέρηση εσόδων"

Στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2008 και επηρέασαν αρνητικά την κίνηση στη χριστουγεννιάτικη αγορά οδηγώντας για πρώτη φορά σε αρνητικό ρυθμό αύξησης των εσόδων από ΦΠΑ το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, αποδίδει μεταξύ άλλων το υπουργείο Οικονομίας τη σημαντική υστέρηση στα έσοδα για το 2008.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού αυξήθηκαν κατά 5,1% φτάνοντας τα 51,66 δισ. ευρώ, έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 10,1% στα 54,154 δισ. ευρώ.
Καλύτερη αλλά επίσης εκτός στόχου είναι η εικόνα στις δαπάνες οι οποίες αυξήθηκαν κατά 9,3% έναντι στόχου 8,5% (60,93 δισ. ευρώ, έναντι 60,46 δισ. ευρώ).
Στο υπουργείο Οικονομίας αποδίδουν την υστέρηση των εσόδων στην επιβράδυνση στο ρυθμό ανάπτυξης, στη δυσκολότερη του αναμενόμενου συγκρότηση του μηχανισμού για το ΕΤΑΚ, στην απροθυμία των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιχειρήσεων να υπαχθούν στην περαίωση λόγω και των μικρών προθεσμιών για την υποβολή των αιτήσεων.
Συνολικά το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκε στα 13,91 δισ. ευρώ ξεπερνώντας κατά 3,65 δισ. ευρώ το στόχο.
Εκτός στόχου το δημόσιο χρέος το 2008
Kατά 2,4 δισ. ευρώ υπερέβη το στόχο για το 2008 το δημόσιο χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. Συγκεκριμένα έκλεισε στα 262,07 δισ. ευρώ με την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό στα 259,63 δισ. ευρώ.
Στα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του κράτους καταγράφεται και η τάση σε βραχυχρόνιο δανεισμό προς το τέλος του έτους.
Η μέση υπολειπόμενη διάρκεια βραχυπρόθεσμων τίτλων, εντόκων γραμματίων και ομολόγων του ελληνικού δημοσίου στο τέλος της χρονιάς έφτανε τα 8,15 έτη
http://www.capital.gr/News.asp?id=686189
Σημ.axinosp:Της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες κύριοι του υπουργείου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: