Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Γιγαντώθηκαν οι μεγάλες τράπεζες, εν μέσω της κρίσης



εκ των διευθυντικών στελεχών της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, κ. Ροζενγκρίν, σε ομιλία του, σήμερα στη βρετανική πρωτεύουσα επισήμανε ότι, από τη διεθνή οικονομική κρίση - πρωτόγνωρη μεταπολεμικώς - «οι μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες του πλανήτη εξήλθαν ακόμα ισχυρότερες, καθιστώντας συνάμα τα κράτη, στις επικράτειες των οποίων αυτές δραστηριοποιούνται, λιγότερο ικανά να δώσουν λύση στα τρέχοντα προβλήματα».

«Αν και συνομολογείται ευρέως ανάμεσα στους οικονομικούς αναλυτές το «πολύ μεγάλος, για να πτωχεύσω», προσωπικά δηλώνω ευθέως ότι πολλές μεγάλες διεθνείς τράπεζες αναπτύχθηκαν πολύ μέσα στη διεθνή οικονομική κρίση», δήλωσε ο κ. Ρόζενγκριν. «Στην πραγματικότητα και σε πολλές περιπτώσεις», υπογράμμισε ο υψηλά ιστάμενος Αμερικανός τραπεζίτης, «το προφίλ πολύ μεγάλων τραπεζών του πλανήτη κατέστη... δυσθεόρατο, τόσο συγκριτικά με τα δεδομένα της χώρας προέλευσής τους, όσο και συγκριτικά με τις προδιαγραφές της χώρας υποδοχής τους».

Μάλιστα, ο ίδιος ομιλητής επισήμανε ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες το αθροιστικό ενεργητικό των τριών μεγαλύτερων τραπεζών - δεν τις κατονόμασε - ισούται πλέον με λίγο περισσότερο από το 30% του αμερικανικού ΑΕΠ του έτους 2005, ισούται δε με περισσότερο κι από το 40% του αντίστοιχου του 2008. Όμως, όσον αφορά τη Γαλλία οι αντίστοιχες αναλογίες διαμορφώθηκαν στο 180% και στο 250% περίπου, ενώ για τη Βρετανία διαμορφώθηκαν στο 200% και περισσότερο κι από 400%. Σημειώνεται ότι ο κ. Ροζενγκρίν διευθύνει το υποκατάστημα της Fed στη Βοστώνη.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_10/11/2009_307121

Σημ.axinosp:Το φαινόμενο του γιγαντισμού και των Μονοπωλίων παρουσιάστηκε και στην κρίση του 29-30 με παράδειγμα την Standard Oild του Ροκφέλερ που έσπασε σε πολλές μικρότερες εταιρείες για να αντέξει την κρίση. Σήμερα δεν φαίνεται αυτή η προοπτική παρ όλες τις συστάσεις για αυτό το θέμα από Οικονομολόγους και Πολιτικούς . Ο λόγος απλός η πιστωτική φούσκα έσπασε και και συμπαρασέρνει ολόκληρο το πλανήτη .
Τα ποσά που χρειάζονται για την διάσωση των Τραπεζών παγκοσμίως υπολογίζονται σε εκατοντάδες τρισεκατομμύρια (!!) δολάρια και για κάποιους άλλους σε τετράκις εκατομμύρια δολάρια πράγμα που δεν μπορεί το ποσό αυτό να δοθεί μια και ο πλανήτης παράγει μάξιμουμ τα 50 τρις , αλλά και δεν υπάρχει ούτε σε φυσική μορφή χρήμα ούτε καν σε λογιστική μορφή. Επομένως η παγκόσμια συστημική πλέον κατάρευση είναι γεγονός που το αποτέλεσμα θα γίνει εμφανές από τις αρχές του επόμενου έτους για Τράπεζες , Πολιτείες ακόμα και Κράτη. Τώρα όσον αφορά την απόσυρση των μέτρων διάσωσης του Τραπεζικού συστήματος που κάποιοι αρχίζουν να ψελίζουν μιλώντας για ανάκαμψη απλά ψεύδονται γιατί απλά τα λεφτά που χρειάζονται οπως είπαμε και προηγουμένως δεν υπάρχουν και η παραγωγή χρήματος από το πουθενά μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης (QE) μόνο υπερπληθωρισμό αλλά Ζιμπάμπουε θα δημιουργήσει, με αποτέλεσμα την εξαύλωση του Τραπεζικού συστήματος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: