Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Αλλαγές σε έκτακτη εισφορά και δανειολήπτες

του Χρήστου Κίτσιου
Δημοσιεύθηκε: 14/11/09
Την εξαίρεση από την υποχρέωση έκτακτης εισφοράς στα κέρδη του 2008 των επιχειρήσεων που εμφάνισαν κατά την παραπάνω οικονομική χρήση λειτουργικές ζημιές εξετάζει θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, ενώ επιμέρους τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για τα χρέη καταναλωτών προωθεί και το υπουργείο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους το υπουργείο Οικονομικών διάκειται θετικά απέναντι στο αίτημα εξαίρεσης από την έκτακτη εισφορά των περίπου 10 εταιρειών που εμφάνισαν πέρσι έκτακτα κέρδη ενώ σε επίπεδο κερδών προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων είχαν ζημιές.

Σημειώνεται ότι όπως έχει γράψει η στήλη Χαμαιλέων, η Ένωση Ξενοδοχείων Χαλκιδικής είχε εισηγηθεί στην ανοικτή διαβούλευση η έκτακτη εισφορά να επιβληθεί στα καθαρά λειτουργικά κέρδη για τις επιχειρήσεις που τήρησαν βιβλία, σύμφωνα με τους κανόνες των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (ΔΛΠ) και όχι στα προ φόρων κέρδη. Πρόταση η οποία δεν έγινε δεκτή καθώς θα αυξανόταν σημαντικά η επιβάρυνση για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Η τροποποίηση που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών ικανοποιεί το πνεύμα της πρότασης καθώς εξαιρεί τις εταιρείες που ενώ είχαν λειτουργικές ζημιές το 2008 και λόγω έκτακτων κερδών (π.χ. Χ. Κ Τεγόπουλος από πώληση της Χρυσής Ευκαιρίας) ή από υπεραξία ακινήτων (Πόρτο Καρράς) εμφάνισαν προ φόρων κέρδη.

Το υπουργείο Οικονομικών, όπως έχει ήδη γράψει το Euro2day, αυξάνει και την έκπτωση που παρέχεται στις επιχειρήσεις εφόσον αποπληρώσουν το ποσό της έκτακτης εισφοράς εφάπαξ στο 3% από 2,5% που όριζε αρχικά το προσχέδιο.

Επιμέρους τροποποιήσεις στο σχέδιο νόμου για την ρύθμιση των χρεών των υπερχρεωμένων καταναλωτών προωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, και το υπουργείο Οικονομίας.

Οι παρατηρήσεις- τροποποιήσεις που πρότειναν οι φορείς έχουν ενσωματωθεί στο σχέδιο νόμου εκτός αυτών που θίγουν βασικές αρχές του νομοσχεδίου, όπως το αίτημα εξαίρεσης των στεγαστικών δανείων από τις ρυθμίσεις, η αποπληρωμή του 20% της συνολικής οφειλής, προκειμένου να διαγραφεί το υπόλοιπο ποσό και η εκδίκαση της προσφυγής για πτώχευση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο.


Σημ.axinosp:Τι είχες Γιάννη , τι είχα πάντα !! Μια από τα ίδια σχετικά με τις Τράπεζες και τους Μεγαλοκαρχαρίες . Η λεκτική περίοδος χάριτος από μένα απέναντι στο ΠΑΣΟΚ τελειώνει σήμερα. Για πολύ ακόμα κόσμο που εναπόθεσε τις ελπίδες του στο ¨"νέο" ΠΑΣΟΚ μπας και αλλάξουν τα πράγματα προς το καλλύτερο διαψεύτηκαν οικτρά . Οι Τραπεζίτες και οι 500 γνωστές Οικογένειες απέδειξαν ότι ο Γεωργάκης δεν θα γίνει ποτέ Γιώργος , απέδειξαν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει στην Ελλάδα και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα παραμένουν . Το σύνθημα του 60 "Παπανδρέου παπατζή ξεσκεπάστηκες και εσύ"μας ρίχνεται σαν μια χλαπάτσα στα μούτρα . Το κοινωνικό-πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας με αυτές του τις κινήσεις δείχνει ότι θα πάνε τα πράγματα ίδια και απαράλαχτα με την ΝΔ και το μόνο που αλάζει είναι το χρώμα του προφυλακτικού που θα χρησιμοποιήσει εναντίον μας . Επειδή το επερχόμενο τσουνάμι , είναι πρό των πυλών ,νύχτα θα φύγετε παλιόπουστες !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: