Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Ινδία: Η βιομηχανική καταστροφή στοιχειώνει τη χώρα

Το κατεστραμμένο χημικό εργοστάσιο στην πόλη Μποπάλ της κεντρικής Ινδίας που θα άνοιγε για το κοινό ως φόρος τιμής στα θύματα της τραγωδίας με τη συμπλήρωση της 25ης επετείου της βιομηχανικής καταστροφής στις 3 Δεκεμβρίου του 1984, θα παραμείνει τελικά κλειστό, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι το εργοστάσιο που παρασκεύαζε εντομοκτόνα στο Μποπάλ, από το οποίο τοξικά αέρια διέρρευσαν τη νύχτα της 3ης προς την 4η Δεκεμβρίου του 1984 σκοτώνοντας επί τόπου χιλιάδες ανθρώπους, θα άνοιγε επί μια εβδομάδα για το κοινό προκειμένου να εξαλειφθούν οι φόβοι για τη βιομηχανική αυτή εγκατάσταση.

Η ιδέα προκάλεσε σάλο στις οργανώσεις επιζώντων της καταστροφής. Οι εμπειρογνώμονες θεωρούν ότι η ελεύθερη πρόσβαση θέτει σε κίνδυνο τους επισκέπτες λόγω της παρουσίας υλικών υψηλά τοξικών μέσα στο παλιό εργοστάσιο του αμερικανικού χημικού ομίλου Union Carbide, που το 1999 εξαγοράστηκε από τον όμιλο Dow Chemical.

Σύμφωνα με τον Μπαμπουλάλ Γκαούρ, εκπρόσωπο του υπουργείου Αρωγής και Επανένταξης αρμόδιο για το θέμα του Μποπάλ, οι αρχές υπαναχώρησαν στην απόφασή τους ώστε να μην επηρεαστούν οι ψηφοφόροι πριν από τη διεξαγωγή τοπικών εκλογών στο κρατίδιο Μάντια Πραντές.

Ένας "κώδικας συμπεριφοράς" απαγορεύει στις τοπικές κυβερνήσεις διαφόρων ινδικών κρατιδίων να προβαίνουν σε σημαντικές ανακοινώσεις πριν από τις εκλογές. Έως σήμερα μόνο εμπειρογνώμονες και ερευνητές είχαν πρόσβαση στη θέση του εργοστασίου.

Η κυβέρνηση έχει επιβεβαιώσει το θάνατο 3.800 ανθρώπων από τη διαρροή των τοξικών του εργοστασίου, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ινδία εκτιμούν ότι το δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο 15.000, ενώ η Διεθνής Αμνηστία κάνει λόγο για 25.000 θανάτους που οφείλονται στη χρόνια έκθεση στα τοξικά απόβλητα, τα οποία παρέμειναν για μεγάλο διάστημα γύρω από το εργοστάσιο. Επίσης 100.000 άνθρωποι προσβλήθηκαν από χρόνιες ασθένειες εξαιτίας της ρύπανσης των υπόγειων νερών.

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την τραγωδία στο Μποπάλ, μια από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές παγκοσμίως, τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι συνεχίζουν να υποφέρουν, με αναπνευστικά προβλήματα, τύφλωση, γυναικολογικές επιπλοκές, νεογνά με δυσμορφίες. Πορίσματα ερευνών αναφέρουν επίσης και άλλες στην ανθρώπινη υγεία όπως δερματοπάθειες, γαστρεντερολογικές και ψυχικές ασθένειες που καταγράφονται καθημερινά.

Δυόμισι δεκαετίες μετά, οι αρχές δεν έχουν ακόμη εξακριβώσει πώς ακριβώς σημειώθηκε η καταστροφή. Χρόνια δικαστικών αγώνων και αναμονής, με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να ζητούν αποζημιώσεις για τα θύματα και ποινές για τους κατηγορούμενους αξιωματούχους του χημικού εργοστασίου.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη αδιαφορία για τα θύματα και τις συνέπειες της καταστροφής, τη γέννηση εκατοντάδων άρρωστων παιδιών, την έλλειψη υπευθυνότητας από την πλευρά της εταιρίας και των κρατικών αρχών.

Κάτοικοι της περιοχής και οργανώσεις επιζώντων ζητούν από την εταιρία, η οποία ανήκει πλέον στον όμιλο Dow Chemical να αναλάβει την ευθύνη για την καταβολή των ιατρικών δαπανών στους επιζώντες και την οικονομική αποκατάστασή τους, όπως και το καθαρισμό του εδάφους και του νερού γύρω από το εργοστάσιο.
http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=22448
Σημ.axinosp:25 χρόνια κοροϊδία του Καπιταλισμού με τις πολυεθνικές του !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: