Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Παρέμβαση Γ. Ψαριανού για την εκκλησιαστική περιουσία

Παρέμβαση για τη φορολόγηση της εκκλησίας έκανε με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ψαριανός.
Συγκεκριμένα, ο Γ. Ψαριανός αναφέρθηκε στην πρόσφατη φορολόγηση των ακινήτων που εκμεταλλεύεται εμπορικά η Εκκλησία με τέλος 0,3% και ενώ την κρίνει θετική σαν εξέλιξη, τονίζει πως πρέπει “ η πολιτεία να προβεί άμεσα στις οφειλόμενες ενέργειες για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και της περιουσίας των Μονών.”.

Ο Γ. Ψαριανός υποστηρίζει πως στο παρελθόν η εκκλησία είτε απαλλάχθηκε από φόρους, είτε ευεργετήθηκε με φοροαπαλλαγές και ειδικά προνόμια και αναφέρει συγκεκριμένα:

-Με το νόμο 2459/97 απαλλάσσονται από το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν οι ναοί, οι μονές, καθώς και το Άγιο Όρος. Πρόκειται για νομοθέτημα της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.

- Με το νόμο 3220/2004 καταργήθηκε από 1/1 του 2004 η υποχρέωση της εκκλησίας να εισφέρει στον κρατικό προϋπολογισμό το 35% των ακαθαρίστων εσόδων της.

-Με το άρθρο 6 του νόμου 3296/2004 επί κυβερνήσεως, ΝΔ καταργήθηκε ο φόρος 10% που επιβαρύνει τα μισθώματα από την εκμίσθωση γαιών και οικοδομών εμπορικού χαρακτήρα της εκκλησίας και των ναών γενικότερα.

-Με το νόμο 3247/2005 με κυβέρνηση της ΝΔ οι φοροαπαλλαγές της εκκλησίας διευρύνθηκαν, καθώς δεν υπόκεινται στο φόρο αυτόματου υπερτιμήματος και στο τέλος συναλλαγής οι ναοί και οι μονές.

Όπως υποστηρίζει με τα παραπάνω, συντελέστηκε ουσιώδης μονόπλευρη ανατροπή στις ως τότε διαμορφωμένες οικονομικές σχέσεις κράτους και εκκλησίας.

Οι πρακτικές αυτές, όπως σημειώνει ο Γ. Ψαριανός, έχει αυξήσει τις ανισότητες του φορολογικού συστήματος, αφού επιβαρύνει δυσανάλογα τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, και επί πλέον παραβιάζει τους βασικούς συνταγματικούς κανόνες της ισονομίας. Καταλήγοντας, απευθύνει την παρακάτω ερώτηση στον αρμόδιο υπουργό :

“ Σκοπεύετε να υλοποιήσετε την προεκλογική σας δέσμευση για φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, να καταργήσετε τις ως άνω ρυθμίσεις και πότε θα αρχίσουν οι σχετικές διαβουλεύσεις;”
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=99086
Σημ.axinosp:Nα φορολογηθεί η εκκλησία όπως και κάθε αλλη Εταιρεία ΑΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: