Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Έκρηξη στις "κόκκινες" πιστωτικές κάρτες

Της Έφης Καραγεώργου

Οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι θα ξεπεράσουν το 20% οι καθυστερούμενες οφειλές στο πλαστικό χρήμα φέτος. Μάλιστα, ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έχουν υπερβεί το 20%.

Τα τραπεζικά στελέχη, «βλέπουν» καθημερινά τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των πιστωτικών καρτών να αυξάνονται.

Παράλληλα οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να περιορίσουν όσο γίνεται αυτές τις καθυστερήσεις και σε πολλές περιπτώσεις προχωρούν σε διακανονισμούς για τις «κόκκινες» οφειλές.

Μάλιστα οι περισσότερες τράπεζες το τελευταίο διάστημα ενημερώνουν με SMS τους κατόχους των καρτών για την ημέρα πληρωμής του λογαριασμού τους, όπως και για το ποσό της ελάχιστης καταβολής.

«Όσο εξακολουθεί η ίδια κατάσταση στην οικονομία, δεν αποκλείεται το ποσοστό των καθυστερούμενων οφειλών να ξεπεράσει και το 25%», αναφέρει στο Capital.gr, υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τράπεζας και συνεχίζει: Οι πιστωτικές κάρτες είναι σήμερα ζημιογόνες ως προϊόν –λόγω των υψηλών επισφαλειών- για τις τράπεζες.

Τα τραπεζικά στελέχη κάνουν λόγο για μεγάλη άνοδο στις καθυστερήσεις στο πλαστικό χρήμα (στις αρχές του χρόνου οι εκτιμήσεις ήθελαν τις κόκκινες οφειλές στο 12%) και σημειώνουν ότι κάθε μήνα αυξάνεται ο αριθμός των «κακοπληρωτών».

Και υπογραμμίζουν: «Τα τελευταία 2 χρόνια τα μισά σχεδόν καταναλωτικά δάνεια αφορούσαν συγκέντρωση οφειλών, κυρίως από κάρτες. Δεν αποκλείεται λοιπόν ανάλογη πίεση να αντιμετωπίσουν και τα χαρτοφυλάκια καταναλωτικής πίστης».

Βέβαια θα πρέπει αν σημειωθεί ότι ο ρυθμός των καθυστερούμενων οφειλών στις πιστωτικές κάρτες ήταν διπλάσιος σε σχέση με τα καταναλωτικά δάνεια και συχνά προσέγγιζε το 10%.

Οι αυξημένες καθυστερήσεις στις πιστωτικές κάρτες, σημαίνουν όμως απώλειες και για την κερδοφορία των τραπεζών. Διότι όταν ξεπερνά τις 90 μέρες η καθυστέρηση τότε οι προβλέψεις που θα πρέπει να λάβει η τράπεζα είναι πολύ υψηλότερες (σε σχέση π.χ. με τα καθυστερούμενα στεγαστικά δάνεια).

Υπάρχουν δε τράπεζες που προχωρούν άμεσα στη διαγραφή των καθυστερούμενων οφειλών για να κρατούν τα ποσοστά καθυστερήσεων σε όσο πιο χαμηλά επίπεδα μπορούν.

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο τα καταναλωτικά δάνεια σημείωσαν καθαρή αύξηση κατά 64 εκατ. ευρώ και ρυθμό αύξησης 3,3%, έναντι 4,8%, με τις συνολικές οφειλές των νοικοκυριών στα 36,39 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα στις πιστωτικές κάρτες διαμορφώθηκαν στα 9,84 δισ. ευρώ, και αν οι καθυστερήσεις «κλείσουν» στο 20%, οι κόκκινες οφειλές θα προσεγγίσουν τα 2 δισ. ευρώ.
http://www.capital.gr/News.asp?id=848098
Σημ.axinosp:Δηλαδή θα ανέβουν οι επισφάλειες πολύ πάνω από το 9% μέχρι το τέλος του χρόνου έχοντας σαν κεφαλαιακή επάρκεια οι περισσότερες μόνο 8% βάση της συνθήκης της Βασιλείας 2 . Ακόμα δεν έχουν μπει οι εποπτικές αρχές στις Τράπεζες για να τις κλείσουν (όπως ορθώς έκαναν με τις Ασφαλιστικές ) που πουλάνε αέρα κοπανιστό όταν με κεφάλαια 8% οι επισφάλειες θα πιάσουν το 20% το λιγότερο αλλά δεν φτάνει αυτό και ζητάνε οι παλιόπουστες οι Τραπεζίτες να μην πληρώσουν την συμβολική έκτακτη εισφορά των 160 δις , αλλά να πάνε στα δικαστήρια το κράτος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: