Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Νέο ρεκόρ για την τιμή του χρυσού

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε η τιμή του χρυσού στo Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη καθώς οι εκτιμήσεις για περαιτέρω αποδυνάμωση του αμερικανικού δολαρίου ενισχύουν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου ως εναλλακτική επένδυση.

Ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων, βρέθηκε σήμερα να υποχωρεί σε ποσοστό 0,8% μετά τις δηλώσεις του James Bullard προέδρου της Federal Reserve Bank of St. Louis για παράταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την Fed.

Ο χρυσός άμεσης παράδοσης βρέθηκε να ενισχύεται έως 1,5% στα 1.167,88 δολ. ανά ουγγιά, σημειώνοντας νέο ρεκόρ, πριν περιορίσει ελαφρώς τα κέρδη του στα 1.165,50 δολ. ανά ουγγιά στο Λονδίνο.

Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης βρέθηκε να ενισχύεται έως 1,6% στα 1.165,40 δολ. ανά ουγγιά, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε έως τα 1,167,80 δολ. ανά ουγγιά.

Ο χρυσός σημειώνει άνοδο 10% από την αρχή του μήνα και οδεύει για την ένατη διαδοχική χρονιά κερδών, σημειώνοντας το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 1948.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χρυσός άμεσης παράδοσης σημειώνει άνοδο 31% αυτό το έτος καθώς ο δείκτης δολαρίου, που αντανακλά την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι βασικών νομισμάτων, υποχωρεί 7,2%.

Αναφορικά με την πορεία των υπόλοιπων μετάλλων, το ασήμι άμεσης παράδοσης βρέθηκε να σημειώνει άνοδο 2,1% στα 18,89 δολ. ανά ουγγιά -ήτοι σε υψηλά 16 μηνών- πριν περιορίσει στα 18,785 δολ. Η πλατίνα ενισχύεται 1,8% στα 1.473,30 δολ. ανά ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κερδίζει 1,4% στα 369,35 δολ. ανά ουγγιά.

Ρωσία: Αύξηση 18,9% στα αποθέματα χρυσού το πρώτο δεκάμηνο

Τα αποθέματα χρυσού της Ρωσίας στις 31 Οκτωβρίου αναρριχήθηκαν σε 19,5 εκατ. ουγγιές, ήτοι 18,9% περισσότερα σε σχέση με την 1η Ιανουαρίου, ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας.

Η αξία του χρυσού τη συγκεκριμένη ημερομηνία ήταν 20,41 δισ. δολ., 40% μεγαλύτερη από την 1η Ιανουαρίου. Η αναλογία σε σχέση με τα παγκόσμια αποθέματα αυξήθηκε σε 4,7% από 3,4%.
http://www.capital.gr/Markets.asp?id=858308
Σημ.axinosp:Μέχρι τέλος του χρόνου ο χρυσός θα φτάσει τα 2000 ή όχι;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: