Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Έφθασαν τους 650.000 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι

Της Ρούλας Σαλούρου
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, έφθασαν τους 650.000. Αυτή η «μαύρη» διαπίστωση ανήκει στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή αποκάλυψε πως το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας τελικά, είναι πολύ υψηλότερο από αυτό που ανέμενε η κυβέρνηση. Ιδιαίτερα ανησυχητικές για την πορεία της ανεργίας στη χώρα μας, είναι και οι φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν, σύμφωνα με τις οποίες καθώς από το 9% φέτος (έναντι 7,7% το 2008), το ποσοστό ανεργίας θα αγγίξει το 10,2% μέσα στο 2010 (και θα ανέλθει στο 11% το 2011.

Να σημειωθεί, ότι στον ΟΑΕΔ εγγράφονται όσοι χάνουν τη δουλειά τους και παραμένουν στα μητρώα μέχρι να προσληφθούν από νέο εργοδότη. Πέρσι τον Οκτώβριο, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι δεν έφθαναν τους 400.000, ενώ ακόμη και τον Οκτώβρη του 2004, που ήταν μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και υπήρχαν πολλές απολύσεις κυρίως στον κλάδο των κατασκευών και του τουρισμού, ήταν 508.197. Εφέτος, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, και μάλιστα επίσημα, από το βήμα της Βουλής, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ξεπέρασε τις 650.

Ο κ. Λοβέρδος, εξήγγειλε επίσης, την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, καθώς υποστήριξε πως ο Οργανισμός δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα, καθώς θα έπρεπε να είναι ο κεντρικός οργανισμός για την αντιμετώπισης της ανεργίας, ο οργανισμός «κλειδί» όπως χαρακτηριστικά είπε ο υπουργός, χωρίς όμως να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο αυτό.

Η δραματική αύξηση της ανεργίας, όπως είναι αναμενόμενο έχει σημαντικά αρνητικό αντίκτυπο και στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ΙΚΑ, που μέχρι πριν από τις εκλογές βάσει του διοικητή του, δεν αντιμετώπιζε κανένα οικονομικό πρόβλημα, ζητά κάθε μήνα, μέχρι και το Δεκέμβριο από 200 εκατ. ευρώ ώστε να καταβληθούν στην ώρα τους και χωρίς προβλήματα, οι συντάξεις.

Αντίστοιχο αλλά γνωστό πρόβλημα, τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζει κάθε μήνα και ο ΟΑΕΕ, ενώ υπάρχουν αιτήματα κι από άλλα ταμεία, όπως για παράδειγμα από το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, προκειμένου να ξεμπλοκάρει λίγο η διαδικασία και να μειωθεί λίγο η ουρά που αναμένει για το εφάπαξ. Το θέμα για το τρέχον έτος έχει λυθεί, καθώς το υπουργείο Εργασίας έχει ζητήσει τα συγκεκριμένα ποσά από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών κι έχει δοθεί το ΟΚ από τον κ. Παπακωνσταντίνου.

Όμως, για τον επόμενο χρόνο, το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο ευρύτερο πλαίσιο της προσπάθειας για περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου. Κι αυτό, γιατί υπολογίζεται πως τα δύο μεγαλύτερα ασφαλιστικά ταμεία, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ, το 2010 θα έχουν οργανικό έλλειμμα που θα αγγίζει τα 2.5 εκατ. ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό. Το ασφαλιστικό και μια νέα μεταρρύθμισή του, ίσως συντομότερα απ’ ότι υπολόγιζε η κυβέρνηση προεκλογικά, αναμένεται να προβληματίσει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παράλληλα με το εργασιακό.
http://www.capital.gr/News.asp?id=849035
Σημ.axinosp:Τελικά τη χρεοκοπία με την ανεργία να καλπάζει σε παραπάνω από 1 εκατομμύριο όπως υπολογίζουν μερικοί την έχουμε στο τσεπάκι !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: