Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

Σοκ: Στους 833.888 οι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα

Του Ηλία Μπενέκου

Eτοιμο είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την αλλαγή του συστήματος προσλήψεων στο Δημόσιο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να λάβει «το πράσινο φως» και από το υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε χθες ο Γ. Ραγκούσης.

Αμέσως μετά και για μία εβδομάδα, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, μέσω διαδικτύου, ώστε κάθε ενδιαφερόμενος να μπορεί να εκφράσει την άποψή του.

Η αναμόρφωση και ο εξορθολογισμός του συστήματος είναι πλέον επιτακτικά, αφού αφενός οι πολλαπλές μορφές εργασιακών σχέσεων και αφετέρου ο υδροκεφαλισμός της Δημόσιας Διοίκησης, προκαλούν σοβαρές δυσλειτουργίες στη λειτουργία της. Βάσει των στοιχείων του υπουργείου Εσωτερικών, οι μόνιμα απασχολούμενοι στο Δημόσιο πλησιάζουν τις 750 χιλιάδες, ενώ οι συμβασιούχοι μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου είχαν ξεπεράσει τις 92 χιλιάδες!


Ο αριθμός
Συγκεκριμένα, έως 31/3 υπήρχαν 741.148 μόνιμοι υπάλληλοι, ενώ έως 30/9 καταγράφηκαν 73.334 συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και 19.406 με συμβάσεις έργου. Συνολικά δηλαδή 833.888 εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Ραγκούσης, στόχος του νέου συστήματος είναι η επαναθεμελίωση της αξιοκρατίας και της δικαιοσύνης και η κατάργηση του «πολιτικού δουλεμπορίου» των επόμενων γενεών. Ο κ. Ραγκούσης διευκρίνισε πως αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, κάτι το οποίο αναμένεται γύρω στα τέλη του μηνός, θα «ξεπαγώσουν» και οι προσλήψεις στο Δημόσιο.

Το νομοσχέδιο -που αποτελεί το πρώτο πακέτο αλλαγών- έχει συνταχθεί σε συνεργασία και με τη σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ, το οποίο στο εξής θα έχει την πλήρη ευθύνη για όλες τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανόμενων των ΔΕΚΟ και των δήμων.Μεταξύ των προβλέψεων του νέου νομοσχεδίου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα είναι η κατάργηση της προσαύξησης του 50% στη μοριοδότηση της προϋπηρεσίας.


Τα μόρια
Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδιάζεται η εξισορρόπηση των μορίων που λαμβάνει κάποιος για τους μήνες ανεργίας με εκείνα των μηνών προϋπηρεσίας, ώστε να μπορούν οι μέχρι τώρα απασχολούμενοι με συμβάσεις έργου ή stage να διεκδικήσουν ισότιμα μια θέση ορισμένου χρόνου.

Συνέντευξη τέλος

Παράλληλα αναμένεται να καταργηθεί η προφορική συνέντευξη, ενώ αναβαθμίζεται η βαθμολογία για τους τίτλους σπουδών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών, ενώ σχεδιάζεται και αύξηση τόσο των μορίων για το τεστ δεξιοτήτων, όσο και της διάρκειας ισχύος του.

Στις ρυθμίσεις του ΥΠΕΣ περιλαμβάνεται και η κατάργηση των συμβάσεων έργου, οι οποίες σε πρώτη φάση και για να μην υπάρξουν μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών αναμένεται να αντικατασταθούν από συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τελική στόχευση οι ανάγκες των φορέων να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=21035145#
Σημ.axinosp:Δηλαδή οι μισοί δουλεύουν για τους άλλους μισούς (Δημόσιοι Υπάλληλοι, Συνταξιούχοι, άνεργοι) . Όταν το 80% των φόρων πηγαίνει για τους παραπάνω τότε το πράγμα δεν σώζεται με τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: