Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2009

«Πράσινη» ενέργεια από αέρα και νερό στην Ικαρία

«Πράσινη...» ηλεκτρική ενέργεια από τις δυνάμεις της φύσης, του αέρα και του νερού θα παράγεται από το 2012 στην Ικαρία και θα είναι ικανή να καλύψει ακόμη και το 50% των αναγκών ηλεκτροδότησης του νησιού.

Πρόκειται για το πρότυπο, ίσως και παγκοσμίως, υβριδικό ενεργειακό έργο της Ικαρίας ή σύμφωνα με την ορολογία της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ» που αναπτύσσει το έργο, για τον αιολικό-υδροηλεκτρικό-αντλησιοταμιευτικό σταθμό.

Το έργο θα κοστίσει 23 εκατ. ευρώ και επιτέλους επτά χρόνια μετά την πρώτη του άδεια ξεκινά να κατασκευάζεται. Το σχέδιο παρουσιάστηκε χθες παρουσία της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη και του υφυπουργού Γ. Μανιάτη από τη διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και τον επίκουρο καθηγητή του ΕΜΠ Σ. Παπαθανασίου.

Το υβριδικό έργο της Ικαρίας αποτελείται από δύο μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς στις περιοχές Προεσπέρα και Κάτω Προεσπέρα, ένα αιολικό πάρκο στη θέση Στραβοκουντούρα, δύο δεξαμενές νερού, ένα αντλιοστάσιο και το Κέντρο Ελέγχου και Κατανομής Φορτίου Αγίου Κηρύκου. Η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας του υβριδικού ενεργειακού έργου Ικαρίας φτάνει τις 10,96 GWh. Επαρκεί για να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών του νησιού για όλο τον χρόνο, περιορίζοντας έτσι την ανάγκη λειτουργίας του θερμικού τοπικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=8722903

Δεν υπάρχουν σχόλια: