Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ο ταυροµάχος αποχωρεί

«Αντιός» στις ταυροµαχίες είπαν από χθες οι Καταλανοί, καθώς το τοπικό Κοινοβούλιο της Καταλωνίας ψήφισε την απαγόρευσή τους. Η συζήτηση πάντως που αντιπαραθέτει τα δικαιώµατα των ζώων µε την παµπάλαιη παράδοση φουντώνει σε όλη την Ισπανία.
Η Καταλωνία, το Κοινοβούλιο της οποίας κατήργησε τις ταυροµαχίες µε ψήφους 68 υπέρ, 55 κατά και 9 αποχές, έγινε η πρώτη περιφέρεια της Ισπανίας που δικαίωσε τις οργανώσεις για την προστασία των ζώων που διαµαρτύρονταν όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια για τον βασανισµό και την θανάτωση των ταύρων προς τέρψιν του κοινού. Η απαγόρευση θα ισχύσει από το 2012 και πολλοί θεωρούν ότι η απόφαση αυτή ελήφθη σε µία προσπάθεια της Καταλωνίας να ξεχωρίσει από την υπόλοιπη Ισπανία, στην προσπάθεια των ηγετών της να κερδίσουν ακόµη µεγαλύτερη αυτονοµία από τη Μαδρίτη.Βέβαια σε ολόκληρη την Καταλωνία αυτή τη στιγµή υπάρχει µόνο µία αρένα ταυροµαχιών που λειτουργεί, στη Βαρκελώνη, ενώ άλλη µία που υπήρχε µετατράπηκε πρόσφατα σε εµπορικό κέντρο. Κάθε χρόνο στη µία και µοναδική αρένα διεξάγονται περίπου 15 ταυροµαχίες, στις οποίες σπανίως διατίθενται όλα τα εισιτήρια. Συνολικά στην Ισπανία κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 1.000 ταυροµαχίες, οι οποίες είναι ιδιαίτερα δηµοφιλείς στην περιοχή της Μαδρίτης και στην Ανδαλουσία.Οι αντιπαραθέσεις οπαδών και επικριτών της απόφασης δεν έχουν τέλος. Ο διάσηµος καταλανός συγγραφέας Περ Γκιµφερέρ τη χαρακτήρισε «µεγάλο πλήγµα για την καταλανική κουλτούρα» και τη συνέκρινε µε τους περιορισµούς που είχε προσπαθήσει να επιβάλει την περίοδο των Αποκριών ο δικτάτορας Φράνκο. Από την άλλη, ο Χοάν Πιγκσέρκος, βουλευτής του καταλανικού κόµµατος που ζητεί την απόσχιση της περιοχής από την Ισπανία, επιµένει ότι η απόφαση δεν έχει να κάνει ούτε µε την πολιτική ούτε µε την εθνική ταυτότητα «αλλά µε τον βασανισµό των ζώων.Αυτό ήταν το θέµα, τίποτα περισσότερο». Υπάρχει βέβαια και η µεσαία θέση, την οποία εκπροσωπεί ο πρόεδρος της Καταλωνίας Χοσέ Μοντίγια, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πολιτεία θα έπρεπε να αφήσει τις ταυροµαχίες να ατονίσουν ως παράδοση από µόνες τους αντί να θεσπιστεί νόµος για την απαγόρευσή τους. Αυτή η κατάργηση αναµένεται να κινητοποιήσει τις οργανώσεις για τα δικαιώµατα των ζώων να ζητήσουν την απαγόρευση των ταυροµαχιών και σε άλλες περιοχές της Ισπανίας.Το κεντροδεξιό Λαϊκό Κόµµα της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει τις ταυροµαχίες προτίθεται να πιέσει και τα δύο σώµατα του ισπανικού Κοινοβουλίου να ψηφίσουν νόµο που θα χαρακτηρίζει τις ταυροµαχίες «προστατευόµενη παράδοση» ούτως ώστε να µη µπορούν οι περιφέρειες να τις καταργήσουν.

Τα ΝέαΣημ.axinosp:Στην Πορτογαλία οι ταυρομαχίες συνεχίζονται, χωρίς θανάτωση ή βασανισμό του ζώου, όπου το άθλημα αυτό φέρνει πιο πολύ στα δικά μας Μινωικά Ταυροκαθάψια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: