Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Επιμένει ο Ανδρέας Λοβέρδος στην κατάργηση των αποφάσεων της Διαιτησίας

Από το βήμα της Βουλής, το πρωί της Πέμπτης, ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία για την κατάργηση αποφάσεων της Διαιτησίας, που δίνουν μισθολογικές αυξήσεις 1,5% και 3% για το 2010. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για αποφάσεις εκτός «ιστορικού χρόνου» και τόνισε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει».

«Θα παρέμβουμε όχι για να καταργήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις, ούτε για να καταργήσουμε τη Διαιτησία, για την οποία κάναμε συγκεκριμένη αναφορά στον Ασφαλιστικό νόμο και θα επεξεργαστούμε Προεδρικό Διάταγμα εντός των επομένων ημερών ώστε να είμαστε εμπρόθεσμοι», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Α.Ροντούλη αναφορικά με τα προγράμματα του ΟΕΚ, ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι «δεν πρόκειται να επιλεγούν λύσεις εκτός Συντάγματος, θα είναι μια παρέμβαση στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων».

Σημείωσε ότι η νομολογία του ΣτΕ είναι γνωστή, είμαστε γνώστες αυτών των θεμάτων από το 1987, παρακολουθούμε τη νομολογία των δικαστηρίων. Αναφορικά με την αναδρομικότητα και τα όριά της, για την οποία όπως είπε ο υπουργός Εργασίας «κάποιοι προσπάθησαν να σχολιάσουν σε βάρος μας», τόνισε ότι είναι μια έννοια «την οποία γνωρίζουμε και σεβόμαστε».

«Όλα θα πάνε στο πλαίσιο του Συντάγματος και των νόμων, θα πάνε σωστά», υπογράμμισε και σημείωσε ότι εκείνο που πάει λάθος είναι ότι ενώ «βάζουμε τα δυνατά μας, προσπαθούμε να εναρμονιστούμε κυβέρνηση και κοινωνικοί εταίροι, ώστε στον πολιτικό και κοινωνικό στίβο τα πράγματα να πάνε κατά το δυνατόν καλύτερα σε αυτή την τραγική περίσταση, κάποιοι επιμένουν να κάνουν τον πονηρό, να μην καταλαβαίνουν ποια είναι η συγκυρία και δρουν εκτός ιστορικού χρόνου».

Καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος και αφού χαρακτήρισε την «συμπεριφορά κάποιων που δεν στοιχίζονται στην εθνική προσπάθεια» ως «υπονόμευση» και «εμπαιγμό» τόνισε ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει».

Τα Νέα
Σημ.axinosp:Μιλάμε ότι θα φάνε πολλές κλωτσιές από τον κόσμο οι ΠΑΣΟΚΟΙ με την κατάργηση των αποφάσεων της διαιτησίας. Αμ το άλλο μετά το Φουκουγιάμα που μίλησε για το τέλος της ιστορίας όταν έπεσε ο Υπαρκτός, τρομάρα του, Σοσιαλισμός, ήλθε και ο νέος φιλόσοφος του ΔΝΤ αυτή την φορά ο Λοβέρδος να μας πει ότι «αυτή η ιστορία θα τελειώσει», συμφωνούμε γιατί η ιστορία που μόλις αρχίζει, δεν σας περιλαμβάνει μέσα, εσάς και όλο τα κοπρόσκυλα του ΔΝΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: