Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

«Η ευθύνη για την ελληνική παρακμή βαραίνει την πολιτική τάξη»(Φρού φρου και αρώματα.)


Αυστηρή κριτική στην πολιτική τάξη αλλά και σε όσους εκφράζουν την διαμαρτυρία τους «με συντεχνιακό αυτισμό», για την «ελληνική παρακμή», άσκησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας σήμερα στη Γιορτή για την 36η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Πλήρες άρθρο
Σημ.axinosp:Σιχαίνομαι να ακούω ψεύτικους λόγους, καλύτερα να δώσω το λόγο σε μερικά σχόλια αναγνωστών του άρθρου της Ναυτεμπορικής
________________________________
BRAZILIO
Φρού φρου και αρώματα.

Μιλάμε για ελληνική παρακμή? Και κωδικοποιημένα θα έλεγε κάποιος ότι παρακμή είναι να μην μπορείς να σπουδάσεις, να δουλέψεις να φυτοζωείς κλπ.

Ας αναρωτηθούμε πως γίνεται στα 36 χρόνια πό την μεταπολίτευση, να έχει αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 100 φορές, από το 2000 και μετά ο λαός έχει πληρώσει πάνω απο μισό τρισ τοκοχρεολύσια, αλλά η ζωή μας να γυρίζει πίσω.

Και μπορεί καποίος να πει ότι φταίνει οι αργόμισθοι, τεμπέληδες ΔΥ.

Και ρωτάω πως γίνεται με τόση τεμπελίά να αυξήθηκε κατά 100 φορές πάνω το ΑΕΠ?

Και άντε να πει κάποιος ότι συνέβαλε τα μέγιστα μόνο ο ιδιωτικός τομές.

Και ξαναρωτάω εγώ, τότε πως γίνεται οι τραπεζικοί κολλοσοί κάθε χρόνο να αυξάνουν τα κέρδη τους, ή στην καλύτερη να εξασφαλίζουν τα κέρδη τους με εντατικοποίηση κλπ, να έχει μαζευτεί ο πλούτος στα χέρια των λίγων?

Δηλαδή η αργομισθία και η δημοσιουπαλληλικη νοοτροπία χτύπησε μόνον τον λαό και "δημιούργησε ελλείμματα" αλλά οι καρχαρίες αυγατίζουν τα λεφτά τους?

ΣΗΜΕΡΑ, τρεις και πλέον δεκαετίες από το αίτημα για «ψωμί»,η Ελλάδα μετρά 2,5 εκατομμύρια πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, όταν τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στη χώρα εμφάνιζαν όλη την προηγούμενη δεκαετία από τους μεγαλύτερους ρυθμούς αύξησης των κερδών τους στο πλαίσιο των χωρών του ΟΟΣΑ.

Η ανεργία «θερίζει» πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Ο λαός καλείται να υποταχθεί στον «πατριωτισμό» που του κόβει μισθούς, συντάξεις, δώρα και εργασιακά δικαιώματα!

Σ'' αυτήν, την «καλύτερη Δημοκρατία που γνώρισε ο τόπος», όπως έλεγε ο Σημίτης, στην «καλύτερη Δημοκρατία» των «Ζήμενς», των Βατοπεδίων, του Χρηματιστηρίου, του Κοσκωτά, των δομημένων ομολόγων, των Μαντέληδων, των Τσουκάτων, της διαπλοκής, των σκανδάλων και της σκανδαλοθηρίας,από τη μεταπολίτευση 5.000 εργάτες έχουν βρει το θάνατο στα λεγόμενα «εργατικά ατυχήματα».

ΟΙ ΛΑΪΚΟΙ αγώνες ήταν που κατέστησαν υπερώριμα μια σειρά δημοκρατικά αιτήματα την περίοδο της μεταπολίτευσης, που η κατάκτησή τους δείχνει ότι τίποτα δεν παραχωρείται, αλλά, πως, ακριβώς, όλα κατακτιούνται.

Και αφου αυτή είναι η αλήθεια, άλλο τόσο αλήθεια είναι πως όσο θα παραμένουν επίκαιρα και συνάμα ανεκπλήρωτα τα αιτήματα του λαού, δε μένει κανένας δρόμος παρά μόνο ο αγώνας του.

Αγώνας όχι μόνο για να προασπίσει αυτά που σήμερα του αφαιρούν σε μια πρωτοφανή στα χρονικά βαρβαρότητα,αλλά και αγώνας επιθετικός, οργανωμένος, πολιτικός αγώνας με προοπτική, μέσα από τη συγκρότηση μιας πλατιάς λαϊκής συμμαχίας εργατών, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων, για την ανατροπή της πολιτικής και της εξουσίας της άρχουσας τάξης, για μια άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα της «λαϊκής εξουσίας», του σοσιαλισμού.
____________________________________________________
Πολίτης
Για ποιά δημοκρατία μιλάτε ? Των συνεργατών του ΔΝΤ, των Προεδρικών διαταγμάτων,των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και του αποφασίζουμε και διατάσουμε? Της ενημέρωσης που έχει κάνει τον Γκέμπελς να φαντάζει ερασιτέχνης προστά στις σοφιστείες των κρατικών καναλιών και αυτών της DIGEA? ή της "ανεξάρτητης" δικαιοσύνης που ακόμα δεν έχει φυλακίσει μετά την μεταπολίτευση, ένα κλέφτη βουλευτή από τους πολλούς που έχουν παρελάσει από τις επιτροπές της βουλής?

Μην ξοδεύεστε με γιορτές για την "δημοκρατία", γιατί τον λογαριασμό τον πληρώνει ο Λαός.

Κάπου διάβασα ένα αναρχικό σύνθημα που έλεγε "Τόση δημοκρατία έχουμε να δούμε από την Χούντα"
________________________________________________

NeoEllinas
Μήπως πρέπει να ζητήσει και ο Πρόεδρος μία συγνώμη, διότι:

(α) Ήταν από τους "δανειστές" του αείμνηστου Ανδρέα για να δικαιολογηθεί η αγορά της "ροζ" βίλας της Εκάλης (καραμπινάτη λαμογιά, Πρόεδρε)

(β) Συμμετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις που διόρισαν 500.000 ανθρώπους στο Δημόσιο, έκαναν δύο υποτιμήσεις της δραχμής (Παρασκευές βράδυ) και εμπέδωσαν το κλίμα "αρπαχτή και λαμογιά" παντού.

Εάν ζητήσει ειλικρινά συγνώμη και δωρήσει τη μισή περιουσία του στο κράτος, τότε μαζί του και μπράβο του.

Αλλιώς, δεν θα ανεχτούμε άλλο την υποκρισία του, κι όταν με το καλό γίνει η επανάσταση, θα είναι μέσα στους κακούς.
_________________________________

ΔΚΚ
Παντα με προβληματιζε η ανυπαρξια ουσιας στο Θεσμο του Προεδρου της Δημοκρατιας μας και με συγχιζε η φραστικη ευαισθησια των Κυβερνητικων Κομματων να μην παιζουν με τους θεσμους,και ας εκαναν εκλογικα παιχνιδια εκβιασμου καθε φορα που τους βολευε.Και δειχνει περα απο υπεξαιρεσεις, κλοπες,διαφθορα,ανικανοτητα κλπ,την υποκρισια και τετραγλωσια που βασιλευει στους χωρους της πολιτικης και των ιερεων της οταν για τον διακοσμητικο Προεδρο της Δημοκρατιας,που αντι να εκλεγεται απ το Λαο εκλεγεται απο δαυτους,υπαρχει απαγορευση εκλογης τριτης θητειας,ενω επιτρεπονται οι δια βιου πρωθυπουργοι.Μα νομιζω ολοι ετουτοι οι βαρυγδουποι σοφοι συνταγματολογοι,κυβερνητικοι και μη,αντι να μας ζαλιζουν με φληναφληματα καθε φορα που οι παραστατες της δημοκρατιας την ποδοπατουν να παρουν θεση πανω σαυτο το απλο ερωτημα.
_________________________________

ΣΠΥΡΟΣ
Και περυσι θυμαμαι καλα πως περιπου τα ιδια ειπε ο Προεδρος και σε τετοιος υφος κινηθηκε. Ολα τα καναλια με βαρυγδουπο υφος τονιζαν ποσο σημαντικος ηταν ο λογος του ο οποιος περιειχε μηνυματα με ''πολλους αποδεκτες''.

Και φετος μια απο τα ίδια απο εναν ανθρωπο του οποιου σεβομαι την ηλικια και το αξιωμα μεν, αλλα ρωτω και γω οπως και καποιος άλλος συνσχολιαστης, που ηταν ο ιδιος οταν ολα αυτα συντελουνταν. Ο οξυδερκεια ειναι το κυριον προσον του πολιτικου λεει ο Παυσανιας (ελληνας προγονος ειναι) στα περιφημα ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

Εαν συνεχιζουν οι αρχοντες να βλεπουν τα πραγματα αποσπασματικα η να ειναι κατα κανονα και πεποιθηση ''απεναντι'' ας μην νομιζουν πως έχουν ιδιαιτερα χαρισματα για τον ρολο που τους ανεθεσε ο λαος (?).

Αυτα μπορει να τα λεει ο καθενας μας και τα λεει. Ο Προεδρος μας δεν κομιζει ''γλαυκαν εσ Αθηναις''.

Που ειναι η ουσιαστικη παρεμβαση και τι διδαχτηκαν οι ''αποδεκτες'' απο τους λογους τους δικους του και μερικων εκ των προηγουμενων? Το ζοφερο παρον απαντα: Απολυτως τιποτα!

Αρα έχουμε μια γραφικη επαναληψη σαν τους βαρετους λογους των επετειων και των εγκαινιων. Χωρις ουσια, χωρις τολμη, χωρις αντικρυσμα. Λογια, λογια, λογια...
________________________________
παληός
Καταλαβαίνω πως στο Προεδρικό Μέγαρο, υπάρχει μια σειρά από ηχητικές κασέτες για κάθε περίσταση π.χ. Εθνικές επετείους, παρελάσεις, Πρωτοχρονιά, Μεταπολίτευση, Πολυτεχνείο κ.α. τις οποίες χρησιμοποιούν οι εκάστοτε Πρόεδροι της Δημοκρατίας.

Τα ίδια ανούσια λόγια, κοινότοπες διαπιστώσεις επιπέδου Α΄γυμνασίου κλπ.

Επειδή με τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις βγαίνουν στην επιφάνεια κάτι άγριες δαπάνες, νομίζω πως πρέπει να μάθουμε πόσο μας στοιχίζει ο "Θεσμός" αυτός.
__________________________________

panagiotis tzortzis
με όλο το σεβασμό και πρόεδρε τις δημοκρατίας.είμαι ένας συμπολίτης σας,μια και κατάγομαι από τα Αγαπημένα σας Ιωάννινα.Σας παρακολουθώ από κοντά τα τελευταία 36 χρονια.Εσείς δημιουργήσατε τι νέα αστική taxi τις πόλις μας.Με μοναδικό κριτήριο την ένταξη τις στις κλαδικές σας,διορίσατε αμόρφωτους σε πρεσβείες ,σε ένοπλες δυνάμεις, σε θέσεις παντελώς δυσανάλογες με τα πραγματικά προσόντα τους,δώσατε δάνεια σε ημετερους με αποκλειστικά πελατειακό χαρακτήρα και έρχεστε τώρα να γίνεται τιμητής τον πάντων.Και πρόεδρε ο ελληνικός λαός και μνήμη έχει και κρίση...

_______________

KURT GOEDEL
ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ. 0 0 0 0 0 0 0 0= 0=0= 0

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Με όλο το σεβασμό κ.πρόεδρε της τηλεοπτικής,εταιριοκρατικής, τσιφλικοοικογενειακής δήθεν δημοκρατίας άντε στο γεροδιάολο και που ΄σαι πάρε και το δράκουλα μαζί σύντομα...αμήν!!!