Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Οι περισσότεροι σκύλοι είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι

Η πλειονότητα των σκυλιών έχει πια βάρος παραπάνω από το κανονικό, σύμφωνα με μια βρετανική επιστημονική μελέτη που διαπίστωσε ότι έξι στα δέκα κατοικίδια πρέπει να ταξινομηθούν ως υπέρβαρα ή παχύσαρκα, όπως συμβαίνει και στους ανθρώπους.


Οι αιτίες που αυξάνουν υπέρμετρα το βάρος των κατοικίδιων σκυλιών, είναι κυρίως η έλλειψη φυσικής άσκησης (αντίθετα με τα αδέσποτα σκυλιά του δρόμου) και η κακή διατροφή τους, είτε με τα αποφάγια του τραπεζιού των αφεντικών τους, είτε με πολλά σνακ, με άλλα λόγια παχαίνουν για παρόμοιους λόγους με αυτούς που παχαίνουν και οι άνθρωποι.

Η έρευνα του πανεπιστημίου της Γλασκώβης στη Σκωτία, που δημοσιεύτηκε στο κτηνιατρικό περιοδικό “Journal of Small Animal Practice”, σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, διαπίστωσε επίσης ότι τα σκυλιά είναι πιθανότερο να είναι υπέρβαρα, αν οι ιδιοκτήτες τους είναι ηλικιωμένοι ή φτωχοί ή αν οι ίδιοι είναι παχύσαρκοι.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι «όπως και στους ανθρώπους, η παχυσαρκία έχει σημαντικές επιπτώσεις στα ζώα, προδιαθέτοντας ή επιδεινώνοντας μια μεγάλη γκάμα κλινικών καταστάσεων, όπως τα αρθριτικά, και τελικά επιφέρει τη μείωση της διάρκειας ζωής».

Οι κτηνίατροι μελέτησαν τις περιπτώσεις 700 σκύλων ηλικίας άνω του ενός έτους και συμπέραναν ότι μόνο το 35% είχαν το ιδανικό βάρος. Το 59% κρίθηκαν ότι είχαν βάρος μεγαλύτερο του κανονικού, ενώ από αυτά τα σκυλιά το 20% θεωρήθηκαν παχύσαρκα και το 39% υπέρβαρα. Μόνο το 5% (ένα στα 20 σκυλιά) κρίθηκε ότι είχε βάρος μικρότερο του κανονικού (ίσως τα αφεντικά τους έκαναν δίαιτα!).

Η μελέτη έδειξε ότι όσο περισσότερο τα σκυλιά τρώνε τα αποφάγια του τραπεζικού των ιδιοκτητών τους, τόσο πιο παχύσαρκα γίνονται. Όσο πιο ηλικιωμένος είναι ένας ιδιοκτήτης, τόσο πιθανότερο είναι να δίνει κάποιου είδους σνακ στο σκυλί του, πράγμα που το κάνει υπέρβαρο. Επίσης, όσο μεγαλύτερο εισόδημα έχει ένας ιδιοκτήτης σκύλου, τόσο πιθανότερο είναι το ζώο να έχει φυσιολογικό βάρος.

Οι σκύλοι των φτωχότερων ιδιοκτητών είναι –παραδόξως- και πιο παχύσαρκοι.

Υπολογίστηκε ότι ο κίνδυνος να είναι παχύσαρκο ένα σκυλί, μειώνεται κατά 4% για κάθε πρόσθετη ώρα φυσικής άσκησης που κάνει μέσα στην εβδομάδα (μήπως ήρθε η ώρα για γυμναστήρια ειδικά για σκύλους;).

Μια σειρά άλλων ερευνών διεθνώς έχουν επίσης καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα σκυλιά γίνονται ολοένα πιο παχιά, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι. Μια γαλλική μελέτη έδειξε ότι το 39% των σκυλιών είναι υπέρβαρα, ενώ μια αυστραλιανή έρευνα συμπέρανε ότι το 41% είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Ελευθεροτυπία

Σημ.axinosp:Η ταχύτητα είναι αυτό που χρειάζεται η ψυχή του σκύλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: