Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Μήνυμα στήριξης Trichet προς τις τράπεζες

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις χρηματοικονομικές αγορές να σταματήσουν να πιέζουν τις τράπεζες για αύξηση της κεφαλαιακής τους επάρκειας απηύθυνε ο κ. Jean-Claude Trichet, τονίζοντας πως τέτοιες απόψεις επιδεινώνουν την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.
Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επέκρινε την επικρατούσα άποψη μεταξύ των επενδυτών ότι οι τράπεζες θα πρέπει να συσσωρεύουν τα κεφάλαιά τους, επιμένοντας πως η άποψη αυτή είναι αντίθετη από αυτήν των ευρωπαϊκών αρχών.
Τέτοιες αντιλήψεις δεν βοηθούν στη συγκράτηση της ύφεσης, δήλωσε, και δίνουν στις μη τραπεζικές εταιρίες κίνητρα για να αναβάλλουν τις επενδύσεις τους.
Τα σχόλια του κ. Trichet στο πλαίσιο του World Economic Forum στο Νταβός έρχονται την ώρα που κορυφαίοι τραπεζίτες και πολιτικοί προειδοποιούν πως το κύμα των πακέτων διάσωσης τραπεζών σε Ευρώπη και ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσει σε νέα εποχή οικονομικού προστατευτισμού, που με τη σειρά του μπορεί να οδηγήσει σε βαθύτερη παγκόσμια οικονομική ύφεση.
Ερωτηθείς από τον κ. Josef Ackermann, CEO της Deutsche Bank, για το αν οι αγορές έχουν δίκιο να πιέζουν τις τράπεζες να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερα κεφάλαια, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επέμεινε ότι "αυτό που προτείνουν οι αγορές είναι ανάρμοστο".
Μετά την αναταραχή που δημιούργησε η κατάρρευση της Lehman Brothers τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι επενδυτές "τιμωρούν" τις τράπεζες με σχετικά χαμηλούς δείκτες , κεφαλαιακής επάρκειας ενθαρρύνοντάς τες έτσι να προτιμήσουν περισσότερο τη συγκέντρωση κεφαλαίων, παρά την επέκταση των δανείων που χορηγούν.
Ο κ. Trichet δήλωσε ότι είναι πλέον στο χέρι των εταιριών και των αγορών να κάνουν αυτό που τους αναλογεί και να επαναλάβουν, να συνεχίσουν τις κανονικές επιχειρηματικές πρακτικές τους και να ανακτήσουν μέρος από τη χαμένη εμπιστοσύνη τους.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, οι προβλέψεις των ιδιωτικών εταιριών έχουν γίνει πολύ βραχυπρόθεσμες και φοβούνται τις επενδύσεις, υπογραμμίζοντας ότι θα "πρέπει να επιστρέψουν σε έναν κανονικό ορίζοντα επενδύσεων".
Το μήνυμα του κ. Trichet για στήριξη του τραπεζικού δανεισμού και των επιχειρηματικών επενδύσεων έρχεται σε μια περίοδο αυξημένων πολιτικών πιέσεων προς τις τράπεζες για μείωση των δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό και υποστήριξη της εγχώριας δανειοδότησης σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, γεγονός που έχει συμβάλει στην απότομη πτώση της διεθνούς ροής κεφαλαίων.
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/447053/ArticleFTgr.aspx
Σημ.axinosp:Μπράβο κε Trichet καλά τους τα λέτε γεια στο στόμα σας.
Που ακούστηκε να ζητάνε κεφαλαιακή επάρκεια από μια τράπεζα που δουλειά της είναι να πουλάει αέρα κοπανιστό σαν την καλή μας τράπεζα την Lehman Brothers που με 20 δις κεφάλαια έκανε φούσκα ομολόγων 600 δις Αίσχος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: