Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Φόβοι για ανεργία «μεγάλης κλίμακας» στην παγκόσμια οικονομία το 2010

Η Ασία θα ανακάμψει οικονομικά, αλλά ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά εμπόδια το 2010, μεταξύ των οποίων αυξημένη ανεργία στις αναπτυγμένες χώρες και τον κίνδυνο να σκάσει μια νέα κερδοσκοπική «φούσκα» στο χρηματιστήριο, προειδοποίησε το Οικονομικό Φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού (APEC).
«Η παγκόσμια οικονομία δείχνει σημάδια οικονομικής ανάκαμψης ταχύτερης απ' ό,τι είχε προβλεφθεί. Αυτής της παγκόσμιας ανάκαμψης ηγούνται οι ασιατικές οικονομίες», δήλωσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Λι Μιουνγκ-Μπακ.

Με ρυθμούς ανάπτυξης που κάνουν τις αναπτυγμένες οικονομίες να ζηλεύουν, οι ασιατικές χώρες θα διαδραματίσουν ρόλο ατμομηχανής στην οικονομική ανάκαμψη, συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στο Φόρουμ του APEC, στο οποίο παίρνουν μέρος 21 χώρες.

Η Κίνα προβλέπει ανάπτυξη 8% φέτος, η Ινδία 6,5% και η Ινδονησία 4,3%. Αυτές οι τρεις χώρες έχουν τις καλύτερες επιδόσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια και στην Ομάδα των 20 (G-20).

Ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο ανάκαμψης του Πεκίνου, ύψους 585 δισ. δολαρίων, συνέβαλε στη «διεθνή κινητοποίηση με στόχο να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης και να αποκατασταθεί η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη».

Ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν διαβεβαίωσε πως η παγκόσμια οικονομία επιστρέφει στην ανάπτυξη, η οποία, παρόλο που θα είναι «θετική το 2010 και το 2011», ταυτόχρονα θα είναι «πιο ασθενής απ' ό,τι πριν από την κρίση».

Όμως, μολονότι η Ασία έρχεται να βοηθήσει τις δυτικές χώρες, καμιά χώρα δεν έχει ξεπεράσει την κρίση.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ρόμπερτ Ζέλικ απηύθυνε έκκληση για σύνεση και εξέφρασε φόβους για ανεργία «μεγάλης κλίμακας» στις αναπτυγμένες χώρες, για τον κίνδυνο μιας «φούσκας» στα χρηματιστήρια και την αγορά ακινήτων της Ασίας, καθώς και για το φάσμα του πληθωρισμού και της επιστροφής στον προστατευτισμό.

Η παγκόσμια οικονομία «εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές αβεβαιότητες και αποσταθεροποιητικούς παράγοντες», εκτίμησε ο Κινέζος πρόεδρος, ενώ ο ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε τις χώρες του APEC να καταπολεμήσουν τον «υπερβολικό προστατευτισμό [...] που αντιβαίνει στις αρχές του ανταγωνισμού και κάνει τελικά περισσότερο κακό παρά καλό στην ανάπτυξη μιας χώρας».

Ο κ. Μεντβέντεφ θα φτάσει το Σάββατο στη Σιγκαπούρη για να συμμετάσχει, με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα, στη σύνοδο των ηγετών των 21 χωρών του APEC.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1074614&lngDtrID=251
http://athenstock.blogspot.com/2009/11/2010_13.html
Σημ.axinosp:Η ανεργία το 2010 θα είναι το λιγότερο που θα τους απασχολεί τρομάρα τους !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: