Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Σκληρές εμπλοκές ρωσικών Su-27 με γερμανικό EF-2000 και φινλανδικά F-18 στη Βόρεια Θάλασσα!


Σκηνές Β’Π.Π. εκτυλίχθηκαν στη Βόρειο Θάλασσα όταν ρωσικά, γερμανικά και φινλανδικά μαχητικά ενεπλάκησαν σε σκληρές αερομαχίες με αφορμή μία απόπειρα αναχαίτισης ενός ρωσικού ΑWACS Il-76 Candid από μαχητικό αεροσκάφος EF-2000 Typhoon της γερμανικής Αεροπορίας! Το ρωσικό αεροσκάφος κάλεσε σε βοήθεια μαχητικά από την κοντινή βάση και μόλις το EF-2000 αντίκρυσε τα ρωσικά μαχητικά κάλεσε σε βοήθεια τα φινλανδικά readiness με αποτέλεσμα να αφιχθούν στην περιοχή της εμπλοκής και δύο φινλανδικά F/A-18C Hornet!

Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό εμπλοκής σε αερομαχία τριών σύγχρονων τύπων ευρωπαϊκών και αμερικανικής κατασκευής μαχητικών από τρεις διαφορετικές Αεροπορίες, τουλάχιστον μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου...

Το συνολικό επεισόδιο διήρκεσε περισσότερο από 30’ (!) και στην περιοχή, μέχρις ότου επιστρέψουν τα ρωσικά μαχητικά στον ρωσικό εναέριο χώρο, είχαν συγκεντρωθεί τουλάχιστον δέκα αεροσκάφη ένθεν και ένθεν.

Το όλο περιστατικό αποκαλύφθηκε μόλις τώρα, αλλά συνέβη στις 15 Σεπτεμβρίου και πηγές από τη ρωσική αεροπορία ανέφεραν ότι «Τα ρωσικά μαχητικά απέδωσαν άριστα»…

Το όλο σκηνικό ξεκίνησε όταν το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου Il-76 Candid της ρωσικής Αεροπορίας θεωρήθηκε ότι αποτελούσε απειλή για τον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής μελών του ΝΑΤΟ και κλήθηκε να το αναγνωρίσει ένα EF-2000 Typhoon από τα τέσσερα που έχει διαθέσει το ΝΑΤΟ για την προστασία των χωρών της Βαλτικής που δεν διαθέτουν Αεροπορία.

Έτσι και έγινε, μέχρι ότου εκλήθησαν τα δύο Su-27 οπλισμένα με βλήματα R-73 τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχία με το EF-2000 με υπερηχητική ταχύτητα! Κάτι που κατέδειξε και μία από τις τακτικές της ρωσικής Αεροπορίας: Εμπλοκή με υπερηχητική ταχύτητα. Κάτι που οι Δυτικοί αποφεύγουν, προτιμώντας εμπλοκές στη περιοχή μεταξύ 0.7 και 1,2 Mach σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα ύψη.

Λίγο πριν εμφανιστούν τα φινλανδικά F/A-18C Hornet, το EF-2000 είχε αποχωρήσει και τα ρωσικά, αφού προχώρησαν σε εγκλωβισμούς και των φινλανδικών (!) επέστρεψαν στη βάση τους

Το συμβάν αποκάλυψε χωρίς λεπτομέρειες η γερμανική εφημερίδα Rheinische Post στις 30 Οκτωβρίου, πλην όμως η γερμανική Αεροπορία απέφυγε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, πράγμα που τελικά έγινε στις 3 Νοεμβρίου και τις δύο επόμενες ημέρες επιβεβαιώθηκε και από ρωσικές πηγές με περισσότερα στοιχεία.

Μετά το επεισόδιο εκφράζονται αμφιβολίες στην γερμανική Αεροπορία για το αν πρέπει τα ΕF-2000 να αντικατασταθούν από μαχητικά F-4F ICE.

http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=9524&Itemid=139
Σημ.axinosp: Προτείνω αντι για F-4F ICE αεροσκάφος τεχνολογίας του 70 να αναχαιτίζουν με δίπλανα του Α' Παγκόσμιου Πολέμου και άν υπάρχει και το δίπλανο του Φον Ριχτόφεν ακόμα καλύτερα !! Δεν συζητάμε τι θα γινόταν αν εμπλεκόντουσαν και Νατοϊκά F16 σαν τα Ελληνικά η Τουρκικά δεν έχει και πολύ σημασία . Θα έπεφτε το γέλιο της αρκούδας και μάλιστα Ρωσικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: