Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009

Πωλήσεις-ρεκόρ για την αμερικανική βιομηχανία όπλων

Οι διακυβερνητικές πωλήσεις όπλων των Ηνωμένων Πολιτειών αυξήθηκαν πέρυσι κατά 4,7% φθάνοντας τα 38,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που αποτελεί ρεκόρ, και προβλέπεται να φθάσουν περίπου το ίδιο ποσό το 2010, ανέφερε την Παρασκευή μία υπηρεσία του Πενταγώνου.

Ο ασυνήθιστα μεγάλος αριθμός πωλήσεων το 2009 ισοδυναμεί με 465% αύξηση σε σχέση με το «χαμηλό σημείο» του δημοσιονομικού έτους 1998, σύμφωνα με τον αντιναύαρχο Τζέφρι Βιερίγνκα, επικεφαλής της Υπηρεσίας Συνεργασίας Άμυνας και Ασφάλειας του Πενταγώνου.

Πολλές, αν όχι οι περισσότερες, συμφωνίες που υπογράφτηκαν το δημοσιονομικό έτος 2009, το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, αποτελούν τμήμα μιας ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων συμβατικών όπλων που άρχισε κατά τη θητεία του προηγούμενου προέδρου, Τζορτζ Μπους του νεότερου.

Το 2008 οι συμφωνίες για πωλήσεις όπλων ανέρχονταν στα 36,4 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2007 στα 23,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η υπηρεσία, η οποία διαχειρίζεται το πρόγραμμα Εξωτερικών Στρατιωτικών Πωλήσεων του Πενταγώνου, που αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της οικοδόμησης και διατήρησης συμμαχιών των ΗΠΑ.

Οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν τα 37,9 δισεκατομμύρια δολάρια το δημοσιονομικό έτος 2010, που ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου, ανέφερε σε γραπτή απάντησή της στο Reuters η Βανέσα Μάρεϊ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές όπλων στις ΗΠΑ, όπως οι Lockheed Martin Corp, Boeing Co, Northrop Grumman Corp, General Dynamics Corp και Raytheon Co, επιδιώκουν να αυξήσουν ραγδαία τις πωλήσεις τους στο εξωτερικό προκειμένου να ισοσταθμίσουν τις περικοπές που επέβαλε το Πεντάγωνο σε μεγάλα προγράμματα όπλων στο εσωτερικό.

Οι μεγαλύτεροι αγοραστές όπλων το 2009 ήταν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (7,9 δισ. δολάρια), το Αφγανιστάν (5,4 δισ. δολάρια) και η Σαουδική Αραβία (3,3 δισ. δολάρια) και έπονται η Ταϊβάν (3,2 δισ. δολάρια), η Αίγυπτος (2,1 δισ. δολάρια), το Ιράκ (1,6 δισ. δολάρια), το ΝΑΤΟ (924,5 εκατομμύρια δολάρια), η Αυστραλία (818,7 εκατομμύρια δολάρια) και η Νότια Κορέα (716,6 εκατ. δολάρια), ανέφερε η Μάρεϊ.

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_07/11/2009_306577
Σημ.axinosp:Business as usual

Δεν υπάρχουν σχόλια: