Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Οι σπάνιες γαίες (της Κίνας)

Κατασκευάζετε οθόνες υγρών κρυστάλλων; Θα χρειαστείτε ευρώπιο. Compact disks; Οπωσδήποτε θέλετε κάποιες ποσότητες δυσπρόσιο. Οπτικές ίνες; Αδύνατον χωρίς έρβιο.

Τα παραπάνω, μαζί με 13 ακόμη ευγενή μέταλλα ή λανθανίδες ή σπάνιες γαίες όπως ονομάζονται (rare earth elements -REE) είναι τα πιο σημαντικά υλικά που δεν έχετε ποτέ ακούσει, καθώς είναι απολυτως απαραίτητα σε διάφορες εφαρμογές, από τα υβριδικά αυτοκίνητα μέχρι τους κατευθυνόμενους πυραύλους.

Αναφέρεται ότι είναι τόσο σημαντικά όσο το πετρέλαιο για την σύγχρονη οικονομία ή την στρατιωτική βιομηχανία, αλλά η προσφορά τους είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη.

Ενώ ο OPEC κάνει τον κόσμο να τρέμει κρατώντας στα χέρια του το 40% του αργού πετρελαίου, η Κίνα απολαμβάνει το 98% της παραγωγής σπάνιων γαιών. Δεν ήταν τυχαία η δήλωση του Ντενγκ Σιάο Πινγκ ότι «η Μέση Ανατολή έχει πετρέλαιο, αλλά η Κίνα έχει σπάνιες γαίες

Δεν ήταν πάντα έτσι. Μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80, ένα και μόνο αμερικανικό ορυχείο ήταν η κύρια πηγή σπάνιων γαιών στον πλανήτη. Εκλεισε λόγω περιβαλλοντικών ανησυχιών και χαμηλών τιμών και η Κίνα περιέφραξε την αγορά. Θα περάσουν χρόνια για να βγουν κάποιες εναλλακτικές πηγές στην επιφάνεια. Αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αν δεν ήταν εμφανείς οι προσπάθειες της Κίνας να περιχαρακώσει την αγορά και να χειραγωγήσει τις εξαγωγές.

Κινεζικές εταιρίες αγόρασαν μερίδια σε αυστραλέζικα και καναδέζικα εδάφη με σπάνια στοιχεία και προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αγοράσουν το, αδρανές ακόμη, αμερικανικό ορυχείο.

Οι δασμοι στις εξαγωγές και οι πρόσφατες προτάσεις από το Πεκίνο για μείωση των ποσοστώσεων, σημαίνουν ότι οι τεχνολογικές εταιρίες έχουν μεγαλύτερο κίνητρο για να μεταφέρουν την παραγωγή τους στην Κίνα. Το Πεντάγωνο, εν τω μεταξύ, έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για το πόσο ευάλωτος θα είναι ο αμερικανικός στρατός σε περίπτωση ένοπλης σύγκρουσης με την Κίνα.

Ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι απαραίτητο να θεωρεί ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει το μονοπώλιό της οικονομικά ή στρατιωτικά –αλλά είναι ανόητο να μην μελετά και αυτήν την πιθανότητα -όσο «σπάνια» ή δυσκολοπρόφερτα κι αν είναι αυτά τα υλικά. Όπως είπε κάποτε ο Woody Allen, «Η παράνοια έχει πλήρη επίγνωση.»


[Οι σπάνιες γαίες είναι οι εξής: Λανθάνιο, Δημήτριο, Πρασεοδύμιο, Νεοδύμιο, Προμήθιο, Σαμάριο, Ευρώπιο, Γαδολίνιο, Τέρβιο, Δυσπρόσιο, Ολμιο, Υτριο, Ερβιο, Θούλιο, Υτέρβιο, Λουτέτσιο.]
http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/557128/ArticleFTgr.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια: