Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΙΕΑ: Περιορισμένη η ανάκαμψη της ζήτησης για πετρέλαιο στις χώρες του ΟΟΣΑ

Η ζήτηση για πετρέλαιο στις πλούσιες χώρες δεν έχει βελτιωθεί πολύ και η ανομοιόμορφη ανάκαμψη της οικονομίας θα προτρέψει ενδεχομένως τον ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητα τα επίπεδα παραγωγής του τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (IEA), που συμβουλεύει για θέματα ενεργειακής ασφάλειας τις χώρες-μέλη του ΟΟΣΑ.

Οπως επισήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής της IEA, κ. Νομπούο Τανάκα, τα υψηλά επίπεδα των διαθέσιμων αποθεμάτων προϊόντων διύλισης στον ΟΟΣΑ υπογραμμίζουν τη βραδεία ανάκαμψη των οικονομιών των χωρών-μελών του, στο βαθμό που το ντίζελ είναι δείκτης-κλειδί για τη βιομηχανική δραστηριότητα.

"Ανησυχούμε για το ότι οι προσδοκίες σχετικά με την οικονομική ανάκαμψη είναι πολύ αισιόδοξες. Αν και αυτό ισχύει για την Κίνα και την Ινδία, σε χώρες του ΟΟΣΑ όπως τη Ευρώπη και την Ιαπωνία, δεν έχουμε διαπιστώσει μεγάλο βαθμό πραγματικής ανάκαμψης στη ζήτηση για πετρέλαιο", δήλωσε το Ρόιτερ ο κ. Τανάκα, στο περιθώριο ενεργειακού συνεδρίου στη Σιγκαπούρη.

Κατά συνέπεια, τα υψηλά επίπεδα των διαθέσιμων αποθεμάτων πετρελαίου και καυσίμων ενδέχεται να αποτρέψουν τον ΟΠΕΚ από το να προχωρήσει σε μεταβολή των επιπέδων παραγωγής του, εκτιμά ο επικεφαλής της IEA, διευκρινίζοντας ότι "τα επίπεδα των αποθεμάτων στον ΟΟΣΑ είναι πολύ υψηλά και ο ΟΠΕΚ ανησυχεί για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, άρα αν οι οικονομίες ανακάμψουν με σθεναρό ρυθμό, θα πρέπει οι χώρες του ΟΠΕΚ να παράγουν περισσότερο. Στην αντίθετη περίπτωση, δεν έχει κανένα νόημα να αυξάνουν απλά τα επίπεδα των διαθέσιμων, εμπορικών αποθεμάτων".

Το δολάριο είναι το πιο αξιόπιστο νόμισμα για τις διεθνείς εμπορικές συναλλαγές πετρελαίου

Η εξασθενούσα συναλλαγματική ισοτιμία του δολαρίου "είναι σαφώς ένας από τους παράγοντες για τις υψηλότερες τιμές στις διεθνείς αγορές πετρελαίου" είπε ο κ. Τανάκα, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει κατά πόσον τα 80 δολάρια το βαρέλι είναι πολύ υψηλή τιμή.

"Τα πάντα εξαρτώνται από τα επίπεδα της οικονομικής ανάπτυξης. Είναι πολύ δύσκολο να πει κανείς το τι είναι επίπεδο τιμών που παρέχει ασφάλεια. Αλλά αν οι τιμές ανέλθουν πολύ υψηλά, πολύ γρήγορα, αυτό μπορεί να υπονομεύσει την οικονομική ανάκαμψη", προειδοποίησε ο επικεφαλής της IEA.

Ερωτηθείς κατά πόσον η τιμολόγηση του δολαρίου σε ευρώ ή στη βάση ενός "καλαθιού" νομισμάτων αντί σε δολάρια, για να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη σταθερότητα, ο κ. Τανάκα τόνισε ότι "το δολάριο εξακολουθεί να είναι το νόμισμα με τη μεγαλύτερη αξιοπιστία και που χαρακτηρίζεται από τη μεγαλύτερη ρευστότητα. Η εγκατάλειψη του δολαρίου ενδέχεται να μην είναι, αναγκαστικά, η τελική λύση".

Η IEA διασκεδάζει τους φόβους για εξάντληση των αποθεμάτων πετρελαίου στον πλανήτη

Τα υπάρχοντα πεδία άντλησης πετρελαίου είναι πλησίον του σημείου κορύφωσης της προσφοράς, πέραν του οποίου εισέρχονται αναπόφευκτα σε περίοδο μείωσης, εκτιμά ο πρόεδρος της IEA. Ο ίδιος υπογράμμισε, επίσης, ότι αυτοί οι ρυθμοί μείωσης της παραγωγής απαιτούν μαζικές επενδύσεις, αν και οι ενεργειακοί πόροι στο υπέδαφος είναι επαρκείς.

"Ισχύει η κορύφωση παραγωγής για τα υπάρχοντα πεδία άντλησης πετρελαίου και οι ρυθμοί μείωσης της παραγωγής τους θα επιδεινωθούν μέχρι το 2030. Στο υπέδαφος, όμως, υπάρχει επάρκεια μη συμβατικών πηγών, όπως ασβεστολιθικές πλάκες και πετρελαιώδεις άμμοι, αν επενδυθούν αρκετά χρήματα. Τα πάντα εξαρτώνται από την τιμή", διευκρίνισε ο κ. Τανάκα.

Απέρριψε, τέλος, ο επικεφαλής της IEA δημοσίευμα της προηγούμενης εβδομάδας στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν", το οποίο, επικαλούμενο διαρροή από τους κόλπους της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας, υποστήριξε ότι η υπηρεσία υποβάθμισε ηθελημένα την επικείμενη έλλειψη πετρελαίου.

"Το άρθρο υποστηρίζει ότι επιδείξαμε μεγάλη αδιαφορία. Δεν αληθεύει αυτό. Στην πραγματικότητα, υπήρξαμε ιδιαίτερα κινδυνολόγοι σχετικά με την αναγκαιότητα τεράστιων επενδύσεων σε νέα πεδία", τόνισε ο κ. Τανάκα.

http://stock.ana-mpa.gr/articleview1.php?id=22080
Σημ.axinosp:Τι ωραίο και κομψό κείμενο που έβγαλε η ΙΕΑ ότι το πετρέλαιο τελειώνει μέχρι τα 2030 και η μόνη πηγή πετρελαίου είναι οι πισόλιθοι στο Καναδά . Δηλάδή για να έχει πετρέλαιο ο πλανήτης αρκεί να επενδύσουμε στο Καναδά όπου θα στίψουμε με κάποια μέθοδο τις πέτρες με την πίσα και όλα τα τζίπ του πλανήτη θα έχουν βενζίνη . Τέτοιες μαλακίες λένε και μετά απορούν με την βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν" που μιλάει για παγκόσμια επικείμενη έλλειψη πετρελαίου !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: