Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Φόβοι για τα ομόλογα των μεγάλων οικονομιών

Το όλο και αυξανόμενο χρέος των χωρών του ανεπτυγμένου κόσμου οδηγεί αρκετούς επενδυτές να στοιχηματίσουν, μέσω των αγορών παραγώγων, στο ενδεχόμενο κάποια από τις "μεγάλες" οικονομίες της υφηλίου να βρεθεί στα όρια της χρεοκοπίας.

Ο όγκος της δραστηριότητας στα sovereign credit default swaps (CDSs), με τα οποία υπολογίζεται το ρίσκο της επένδυσης σε ενδεχόμενη αδυναμία αποπληρωμής κρατικών ομολόγων, που αφορά σε ομόλογα ΗΠΑ, Βρετανίας και Ιαπωνίας, έχει διπλασιαστεί από πέρυσι, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για την κατάσταση των δημοσιονομικών των ανεπτυγμένων χωρών.

Ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών καταγράφεται στα CDSs που αφορούν στα ιταλικά ομόλογα, καθώς η Ιταλία είναι η χώρα με το μεγαλύτερο χρέος μεταξύ των κορυφαίων οικονομιών, όπως τονίζει η εταιρία Depository Trust & Clearing Corporation.

Αντίθετα, ο όγκος των CDSs που σχετίζονται με ομόλογα αναδυόμενων αγορών, όπως η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ουκρανία και η Ινδονησία, είτε έχει παραμείνει σταθερός είτε έχει υποχωρήσει κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, καθώς οι επενδυτές δεν ενδιαφέρονται και τόσο πολύ να... παίξουν με το ρίσκο αυτών των κρατών.

Στο παρελθόν τα CDSs των ανεπτυγμένων αγορών δεν προσέλκυαν το ενδιαφέρον των επενδυτών, αφού το ενδεχόμενο πτώχευσης κάποιας εξ αυτών έμοιαζε απίθανο.

Όμως η αύξηση του χρέους και η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχουν δημιουργήσει μία περισσότερο ενεργή αγορά και επομένως αυξάνονται οι επενδυτές που θέλουν να προστατευτούν από ενδεχόμενο αδυναμίας αποπληρωμής κάποιας μεγάλης οικονομίας. Επίσης, αρκετές είναι οι τράπεζες που με αντάλλαγμα κάποια προμήθεια προσφέρουν αυτού του είδους την ασφάλιση.

"Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που κρέμεται πάνω από τις αγορές ομολόγων είναι το τεράστιο χρέος που έχουν συσσωρεύσει οι ανεπτυγμένες οικονομίες. Εάν φθάσουμε στο σημείο όπου η αγορά θα θεωρήσει ότι το εν λόγω χρέος είναι υπερβολικό, τότε θα υπάρξει sell-off στα κρατικά ομόλογα και τα yields θα εκτοξευθούν. Οι κυβερνήσεις οφείλουν να μειώσουν το χρέος και τα ελλείμματα". Αυτό υποστηρίζει ο κ. Gary Jenkins, επικεφαλής της μονάδας επενδύσεων σταθερού εισοδήματος της Evolution.

Η κλασική σύγκριση την οποία χρησιμοποιούν οι στρατηγικοί αναλυτές είναι μεταξύ Βραζιλίας και Ιταλίας. Το χρέος της Ιταλίας αναμένεται ότι θα φθάσει στο 127,3% του ΑΕΠ το 2010. Το αντίστοιχο ποσοστό για τη Βραζιλία υπολογίζεται στο 65,4% του ΑΕΠ.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/557332/ArticleFTgr.aspx#play
Σημ.axinosp:Μαύρα Χριστούγεννα θα κάνουμε φέτος !!

Δεν υπάρχουν σχόλια: