Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2009

Dominos

Το 1931, η μεγαλύτερη Αυστριακή τράπεζα, η Credit Anstalt, εν μέσω της τότε θρυλούμενης "ανάκαμψης", αποκαλύφθηκε ότι είχε πτωχεύσει. Η Αυστρία τότε, ήταν μια χώρα μικρότερη των 10.000.000. Το γεγονός όμως, στάθηκε ικανό να προκαλέσει ένα domino-effect που οδήγησε στο κύριο και πιο σκληρό κύμα της Μεγάλης Ύφεσης. Σήμερα, το κράτος του Dubai, ο πλαστικός παράδεισος, στον οποίο τόσα πολλά βασίζει η εταιρεία του κ. Ανδρέα, φαίνεται πως χρεοκοπεί...

Εδώ και καιρό, κάποιοι εγχώριοι κονδυλοφόροι ειδήμονες, έσπρωχναν την χρηματηστηριακή άνοδο, βλέποντας νέους ανοδικούς κύκλους και παιάνιζαν με ευφορία τα εμβατήρια του παπαγάλου, συνοδεύοντας τα με τις γνωστές τους κορώνες αισιοδοξίας, στους Ναούς των συμφερόντων που τους έχουν τοποθετήσει, ως θαλαμοφύλακες.

Τεχνικά, το διάγραμμα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου είναι πια, "σπασμένο". Αργά ή γρήγορα θα μας ακολουθήσουν και οι λοιποί ταγοί ηθικολόγοι και τάχαμου νοικοκύρηδες της Υδρογείου. Αυτοί που συμπαρέσυραν δηλαδή τους άλλους όλους, σε αυτό το τρελοκομείο, συχνά εκβιάζοντας τους, απειλώντας τους με κυρώσεις, με διπλωματικά τερτίπια, με στρατιωτικά μέσα, εμμέσως και αμέσως, με κάθε τρόπο. Χρόνια πολλά, τώρα.

Λέγαν επίσης κάποιοι ότι, τόσον καιρό, πουλούσαμε φόβο και μιζέρια. Αλήθεια;

"μωροί και τυφλοί! τις γαρ μείζων εστίν ο χρυσός ή ο ναός ο αγιάζων τον χρυσόν; (...) οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες (...) Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί, ότι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις, οίτινες έξωθεν μεν φαίνονται ωραίοι, έσωθεν δε γέμουσιν οστέων νεκρών και πάσης ακαθαρσίας, ούτω και υμείς έξωθεν μεν φαίνεσθε τοις ανθρώποις δίκαιοι, έσωθεν δε μεστοί εστέ υποκρίσεως και ανομίας"

Σε ενα από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά κείμενα, το ευαγγελικό Κατά Ματθαίον. Ανεξαρτήτως πίστεως.

http://www.epicurus2day.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=169:dominos&catid=34:nationaldept&Itemid=27
Σημ.axinosp:Πέστα Χρυσόστομε

Δεν υπάρχουν σχόλια: