Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

Ο φοβερός...

... και τρομερός Ροκφέλερ, όταν κρατούσε στα χέρια του το τιμόνι της αμερικανικής μονοπωλιακής βιομηχανίας, είχε το συνήθειο να μοιράζει ολοκαίνουργιες αστραφτερές δεκάρες στα χαμίνια που μαζεύονταν γύρω του μόλις έβγαινε στον δρόμο. Όμως, οι περισσότεροι Αμερικανοί έμεναν ασυγκίνητοι από τη φιλανθρωπία του. Τον θυμούνταν πάντα σαν ένα σύμβολο τσιγκουνιάς και αδιαφορίας.

Κάπως έτσι...
... θα μείνει στη μνήμη τους και το αφεντικό της επενδυτικής τράπεζας Γκόλντμαν Σακς, παρά τον φιλανθρωπικό καπιταλισμό του. Ο Λόιντ Μπλάνκφαϊν και άλλοι μεγαλοκαρχαρίες που συγκέντρωσαν τεράστιες περιουσίες από τη συμφορά που προκάλεσαν στη χώρα τους και τον κόσμο, θα δυσκολευτούν να σβήσουν από πάνω τους τη ρετσινιά της πλεονεξίας. Ο Μπλάνκφαϊν λέει πως όσα έκανε η τράπεζά του για την οικονομία ήταν «θεάρεστο έργο». Φαίνεται πως ο Θεός ανταμείβει τις θεάρεστες πράξεις επιλεκτικά. Τα αφεντικά της Γκόλντμαν θα εισπράξουν πριμ 20 δισ. δολαρίων τα Χριστούγεννα. Ο υπόλοιπος λαός που θυσιάστηκε για την οικονομία ακόμη περιμένει την ανταμοιβή του. Για να δείξει πόσο είναι φιλανθρωπική η τράπεζά του, ο Μπλάνκφαϊν είπε πως θα διαθέσει μισό δισεκατομμύριο για τις μικρές επιχειρήσεις. Και ζήτησε συγγνώμη από όσους αδικήθηκαν από τις δραστηριότητές της.

Οι τραπεζίτες...
... προσπαθούν να συγκρατήσουν τη οργή του λαού με επικοινωνιακά τεχνάσματα, γράφει ο Ουίλιαμ Γκρέιντερ στο περιοδικό «Νέισον». Πριν από μερικές ημέρες, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της Γκόλντμαν στην Ουάσιγκτον. Ένα από τα αιτήματά τους προς τους τραπεζίτες ήταν να παραιτηθούν από τα φετινά πριμ και να τα δώσουν για να ξοφλήσουν τα δάνειά τους οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Ο Ουίλιαμ Γκρέιντερ έχει όμως διαφορετική γνώμη. «Αν οι τραπεζίτες θέλουν πράγματι να κάνουν κάτι, δεν είναι ανάγκη να δώσουν χρήματα», γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος. «Θα ήταν προτιμότερο να αφήσουν ελεύθερους τους πολιτικούς να κάνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις και να λειτουργήσουν για το κοινό συμφέρον. Οι άνθρωποι της τραπεζικής βιομηχανίας έχουν καβαλήσει τους πολιτικούς, αναζητώντας πονηρές απαλλαγές και κρυφά παράθυρα στους νέους νόμους. Άλλωστε, τις “ελεημοσύνες” τους τις ξεκινούν πάντα από τους πολιτικούς. Πριν από τις μικρές επιχειρήσεις, η Γκόλντμαν είχε φροντίσει να τακτοποιήσει βουλευτές και γερουσιαστές». Γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν σήμερα 237 εκατομμυριούχοι στο Κογκρέσο (τόσους μέτρησε η ανεξάρτητη οργάνωση Κέντρο Υπεύθυνης Πολιτικής). Δηλαδή, το 44% των 535 βουλευτών και γερουσιαστών του Κογκρέσου είναι εκατομμυριούχοι, ενώ η αναλογία των εκατομμυριούχων στον γενικό πληθυσμό είναι μόλις 1%. Και όλως τυχαίως, η πλουσιότερη του Κογκρέσου είναι η πρόεδρος της επιτροπής χρηματιστηρίων Μαίρη Σαπίρο, με περιουσία 26 εκατομμυρίων δολαρίων. Πολλοί από τους πλούσιους του Κογκρέσου πλούτισαν ακόμη περισσότερο από επενδύσεις σε τράπεζες που διέσωσε η κυβέρνηση με τα λεφτά των φορολογουμένων, όπως η Γκόλντμαν Σακς.

Τι ελπίδα...
... έχουν οι απλοί πολίτες, όταν οι αντιπρόσωποί τους πλουτίζουν μαζί με τους τραπεζίτες;
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=10&ct=13&artid=4547193

Δεν υπάρχουν σχόλια: