Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με την βία Άρθρο 120 (παραγρ.4) του ισχύοντος Συντάγματος της Ελλάδας (ακροτελεύτια διάταξη).

Δεν αναγνωρίζουμε το χρέος

Είτε θα πετύχουμε και θα πάρουμε την πατρίδα μας πίσω, είτε θα χαθούμε για αιώνες στις πατρίδες των άλλων και των υπερκρατικών διεθνών οργανισμών, τις νέες αυτοκρατορίες.Εδώ που φθάσαμε, δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα περισσότερο από τις αλυσίδες μας.
Όσο περνούν οι εβδομάδες η κατάστασή μας θα γίνεται όλο και πιο αντιληπτή.
Μέχρι την Εξέγερση

Δεν σας θέλει ο λαός ελικόπτερα και μπρος

To να παράγεις ο ίδιος τα τρόφιμά σου είναι ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα, γιατί είναι ένα βήμα προς την κατάκτηση της ελευθερίας σου!

''Σκλάβος είναι αυτός που ελπίζει ότι θα έρθουν να τον ελευθερώσουν''
Έζρα Πάουντ 1885 – 1972

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

H Société Générale λέει στους πελάτες της πώς να προετοιμαστούν για μία πιθανή παγκόσμια κατάρρευση

Του Ambrose Evans-Pritchard
Μετάφραση : axinosp

Η Societé Generale συμβούλευσε τους πελάτες να είναι έτοιμοι για μια πιθανή "παγκόσμια οικονομική κατάρρευση" κατά τα επόμενα δύο χρόνια, σχεδιάζοντας μια στρατηγική αμυντικών επενδύσεων έτσι ώστε να αποφευχθεί η καταστροφή του πλούτου.

Σε μια έκθεση με τίτλο «Το χειρότερο σενάριο με τη περίπτωση του χρέους", το τμήμα των χρεογράφων της τράπεζας αναφέρει ότι τα Κρατικά πακέτα διάσωσης τα τελευταία χρόνια έχουν μεταφέρει τις υποχρεώσεις του ιδιωτικού τομέα πάνω στις κρατικές πλάτες , δημιουργώντας μια νέα σειρά προβλημάτων.

Συνολικά το χρέος εξακολουθεί να είναι υπερβολικά υψηλό σε όλες σχεδόν τις πλούσιες οικονομίες ως ποσοστό του ΑΕΠ (350% στις ΗΠΑ), είτε δημόσια είτε ιδιωτικά. ,Θα πρέπει να μειωθεί με σκληρή δουλειά "απομόχλευσης" για χρόνια.

"Μέχρι στιγμής, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα εάν έχουμε πράγματι ξεφύγει από την προοπτική μιας παγκόσμιας οικονομικής κατάρρευσης," αναφέρει η 68-σελίδων έκθεση, με επικεφαλής τον κύριο Daniel Fermon του τμήματος χρεογράφων. Είναι μια εξερεύνηση των κινδύνων, δεν είναι μια πρόβλεψη.

Στο σενάριο με αρκούδες (ύφεση) της γαλλικής τράπεζας (το ζοφερότερο από τα τρία πιθανά αποτελέσματα), το δολάριο θα διολισθήσει περαιτέρω και παγκόσμια οι μετοχές θα ξαναγνωρίσουν τα χαμηλά του Μαρτίου. Οι τιμές των ακινήτων θα κατρακυλήσουν πάλι. Το πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 50 δολάρια το 2010.

Οι κυβερνήσεις έχουν ήδη ρίξει τους φορολογικούς κεραυνούς τους. Έστω και χωρίς νέες δαπάνες, το δημόσιο χρέος θα εκραγεί μέσα σε δύο χρόνια στο 105% του ΑΕΠ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα 125% στις ΗΠΑ και την ευρωζώνη, και στα 270% στην Ιαπωνία. Σε όλο τον κόσμο το δημόσιο χρέος θα φθάσει τα 45 τρισεκατομμύρια δολάρια, μέχρι και δύο-δυόμισι φορές πάνω μέσα σε μια δεκαετία.

(Τα στοιχεία για τη Αγγλία κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα λόγω του χρέους που ξεκίνησε από χαμηλή βάση. Ο κ. Ferman είπε ότι η Βρετανία θα συγκλίνει με την Ευρώπη στο 130% του ΑΕΠ έως το 2015 στην περίπτωση σεναρίου ύφεσης (αρκούδες)).

Η συγκεκριμένη δανειακή επιβάρυνση είναι μεγαλύτερη από ό, τι ήταν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου οι ονομαστικές αξίες ήταν παρόμοιες. Η γήρανση του πληθυσμού θα κάνει δυσκολότερη τη μείωση του χρέους μέσω της ανάπτυξης. "Το υψηλό δημόσιο χρέος φαίνεται εντελώς αβάσταχτο μακροπρόθεσμα. Έχουμε φτάσει σχεδόν στο σημείο της μη επιστροφής για το δημόσιο χρέος», αναφέρει η έκθεση.

Διογκώνοντας το χρέος παραπέρα θα μπορούσε να θεωρηθεί από ορισμένες κυβερνήσεις ως το μικρότερο κακό.

Αν ήταν, τότε η τιμή του χρυσού θα “ανέβαινε, θα ανέβαινε , θα ανέβαινε " ως το μόνο ασφαλές καταφύγιο για τα χαρτονομίσματα χωρίς αντίκρισμα. Το ιδιωτικό χρέος θα δεχόταν βαρύτατο πλήγμα επίσης . Ακόμη και αν στις ΗΠΑ το επιτόκιο καταθέσεων σταθεροποιείτο στο 7%, και όλα αυτά για τη αποπληρωμή το χρέους , τα νοικοκυριά θα χρειάζονταν ακόμη , εννέα χρόνια για να μειωθεί σε σχέση με το εισόδημα το χρέος ώστε να φτάσουν στα ασφαλή επίπεδα της δεκαετίας του 1980.

Η τράπεζα αναφέρει ότι η σημερινή κρίση εμφανίζει "συγκλονιστικές ομοιότητες» με την κρίση στην Ιαπωνία κατά τη διάρκεια της χαμένης της δεκαετίας (ή εικοσαετίας ), με μια μεγάλη διαφορά: η Ιαπωνία κατάφερε να επιβιώσει με τις εξαγωγές της σε μια ισχυρή παγκόσμια οικονομία και, αφήνοντας σε ελεύθερη πτώση το γιεν. Δεν είναι δυνατόν για το ήμισυ του Πλανήτη , να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική ταυτόχρονα.

Η Societé Generale συμβουλεύει τις αρκούδες (αυτούς που περιμένουν πτώση) να πουλήσουν δολάρια και να "σορτάρουν" σε μετοχές εταιρειών που παρουσιάζουν κυκλικές διακυμάνσεις στην αξία τους, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, όπως η τεχνολογία, τα αυτοκίνητα , οι αεροπορικές εταιρίες , τουριστικά γραφεία και οι οικοδομές για να αποφύγουν να πιαστούν στο " καθοδικό αντιπληθωριστικό σπιράλ". Οι αναδυόμενες αγορές δεν θα την γλιτώσουν. Παραδόξως, είναι πιο μοχλευμένες με την ανάπτυξη των ΗΠΑ παρά με την ίδια τη Wall Street. Τα αγροτικά προϊόντα θα κρατηθούν ψηλά, με επικεφαλής τη ζάχαρη.

Ο κ. Fermon είπε ότι τα ομόλογα υψηλού κινδύνου (junk bonds) θα χάσουν το 31% της αξίας τους μόνο μέσα το 2010 . Ωστόσο, τα κυρίαρχα ομόλογα θα "επιστρέψουν δυναμικά" μιμούμενα την βέβηλη διολίσθηση των αποδόσεων που παρατηρήθηκε στην Ιαπωνία μέχρι που η ύφεση έπιασε πάτο . Σε κάποιο σημείο τα δεκαετή ομόλογα της Ιαπωνίας μειώθηκαν στο 0.40%. Η Fed θα κρατήσει χαμηλά τις αποδόσεις ρίχνοντας στην αγορά επιπλέον ομόλογα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα κάνει το ίδιο σε λιγότερο βαθμό, για πολιτικούς λόγους.

Στην περίπτωση της Societé Generale το να αγοράσει κρατικά ομόλογα είναι αμφιλεγόμενο. Ένας αριθμός κερδοσκοπικών ομολόγων αμφιβάλουν για το εάν το σενάριο της Ιαπωνίας θα επαναληφθεί, αν μη τι άλλο διότι το Τόκιο το ίδιο μπορεί να είναι στα πρόθυρα μιας σύνθετης κρίσης χρέους.

Ο κ. Fermon είπε ότι η έκθεσή του έχει δημιουργήσει ηλεκτροπληξία στους πελάτες του και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. "Όλοι θέλουν να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Πολλοί ιδιοκτήτες αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου καθώς και Τραπεζίτες ανησυχούν .

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/6599281/Societe-Generale-tells-clients-how-to-prepare-for-global-collapse.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: